RAHMİ OFLUOĞLU

AVUKAT


Kamudan ihraç edilenlerin adaletten umutsuz oldukları gözlenmektedir. Adalete güvenin dipte olduğu bugünlerde bu umutsuzluk dayanaktan yoksun sayılmaz. Ancak yaşanmakta olanlar geçicidir, hukuk yeniden geri gelecektir. Davaları ciddiye almamak suretiyle hak kaybına uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Özellikle FETÖ terör örgütü ile bağı olmadığını düşünenler, haksızlığa uğrayanlar böyle düşünmemeli. Başvuru haklarını mutlaka kullanmalıdırlar.

Türkiye hala 15 Temmuz şokunu yaşamaktadır. Şokun etkisi geçtikçe aklı selim hakim olmaya başlayacaktır. Cumhurbaşkanı bugün “at izi it izine karıştı” diyerek hatalara işaret etmiştir. Son günlerde başbakan Binali Yıldırım muhtemel haksızlıkları ima eden sözler kullanmaktadır.

15 Temmuz bence bir darbe girişiminden daha çok CİA’nin tertiplediği bir terör hareketidir. Amacı iktidarı yanlışa sevk etmek ve bir mağdurlar ordusu yaratmaktır. Görünüşe bakılırsa amacına ulaşmaktadır. Yetkililer bu durumu er geç fark edecekler ve haksızlığa uğrayanların kayıpları telafi edilecektir, yeter ki suçsuzluğunu iddia edenler susup oturmasınlar.

Kamudan ihraç edilenler bizce davalarını avukatlar vasıtasıyla takip etmelidirler. Türkiye’de bu davaları yürütecek ve haksızlıkların ortaya çıkmasına katkı verebilecek binlerce avukat mevcuttur.

İktidarın hatasını görüp yumuşaması halinde güce bakan yargı mensupları da adil kararlar vereceklerdir. Bu nedenlerle sizler yapmanız gereken başvuruları yapmalısınız.

Davalar hukuk içerisinde mutlaka kazanılır

Özellikle kamudan ihraç listeleri içeren KHK’ler kalıcı düzenlemeler getirdiği, OHAL’in ilan amacı ile bağdaşmadığı, kurallara uygun olmadığı için hukuken geçerli değillerdir. Hukuken geçerli olmayan KHK’ler ile on binlerce kişinin hakları ihlal edilmiştir.

KHK’ler OHAl dönemi için geçerlidir yani zaman bakımından sınırlıdır. KHK’ler OHAL’in ilan amacına uygun olmalıdır yani konu bakımından sınırlıdırlar. KHK’ler ile kalıcı düzenlemeler yapılamaz, yasalar değiştirilemez.

Davalar ne zaman sonuçlanır, akıbeti ne olur?

Davaların hızla ve olumlu biçimde sonuçlanması kamudan atılanların tutumuna bağlıdır. Kamudan atılan ve haksızlığa uğradığını düşünenler dayanışma içerisinde olurlar ise  davalar 5-6 ay gibi kısa zamanda sonuç vermeye başlayabilir.