Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı rehine aldığı isimlerden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin ifadesi ortaya çıktı. Mendi, kendisine silah doğrultup gözaltına alındığını söyledi. Mendi, "Kafama bere geçirdiler, ağzıma bantladılar" dedi.

Galip Mendi ifadesinde, bir düğünden çıkarıldıktan sonra 8 yıllık emir subayının kendisine silah doğrultarak, rehin aldığını belirterek, "Bir araca bindirildim. Araçta Konya Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Timurcan Ermiş, "Sizi de aramızda görmek istiyoruz" dedi. Akıncılar Üssü'ne götürüldüm. Ellerim ve ayaklarım bağlandı, başıma bir bere geçirildi. Bereyi çıkartmak istediğimde ellerim bağlandı ve ağzıma da bant yapıştırıldı. Beni esir alanlara, "Ben Yunanlılara esir düşseydim, bu muameleyi görmezdim" dedim" ifadelerini kullandı.

Mendi, bir subayın kendisini kurtardığını ve subayın telefonda birisine “Sancağı kurtardık” dediğini aktardı.

"Mendi görevine devam etmeyecek"

Mendi, rehin alınmasından sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA’da tedavi altına alınmış, yerine vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atanmıştı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mendi’nin kalp rahatsızlığı nedeniyle görevine devam etmeyeceğini açıklamıştı.


Kaynak: Birgun.net