Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay itfaiyeciliğin meslek olarak tanınmasını isteyerek, “Görevi başında hayatını kaybeden itfaiyeci ‘şehit’ sayılmalıdır” dedi.

Bem-Bir-Sen, hükümet ile kamu çalışanları arasında 3 Ağustos’ta başlayacak 2016-2017 yılını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, masaya taşıyacağı Yerel Yönetimler Hizmet Kolu’na ilişkin taleplerini açıkladı.

Taleplerle ilgili açıklama yapan Turbay, Bem-Bir-Sen’in kamu işveren kurulu gündemine sadece maaş zammını değil diğer pek çok çözüm bekleyen sorunu yıllardır taşıdığını belirtti.

“GÖREVİ BAŞINDA VEFAT EDEN İTFAİYECİ ŞEHİT SAYILSIN”

Turbay, taleplerini şöyle özetledi:

“-İtfaiyecilik meslek olarak tanımlanmalıdır, görevi başında hayatını kaybeden itfaiyeci şehit sayılmalıdır.

-Kadroya geçirilen sözleşmeli personele uygulanan 5 yıl nakil yasağı kaldırılmalı, şu anda vekil olarak görev yapan memurların da kadroya alınmaları sağlanmalıdır.

-Kamuda kılık kıyafet yasağı kaldırılmalıdır.

-Çalışan kadınların en büyük problemlerinde olan kreş sorunun aşılması için kurumların kreş açması veya bu mümkün değilse kreş ücreti olarak çocuk başına 400 TL verilmesi sağlanmalıdır.”

Çalışma hayatında yaşanan problemlerin çözümünde yeni Anayasa’dan çok ümitli olduklarını kaydeden Turbay yeni Anayasa’nın hızla hazırlanmasını istedi.

“İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI YEREL YÖNETİMLERE ALINSIN”

Açıklamada, iletişim fakülteleri mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesine de değinilirken bu konuda gerekli düzenlemenin yapılması talebi yer aldı, “İletişimci kadrolara yer verilmeli, kameraman kadrosunda olanların ise YÖK kararı gereğince Teknik Hizmetler Sınıfı’na alınması sağlanmalıdır” denildi. Diğer bazı talepler ise şu şekilde :

“İtfaiyecilerin giysileri yangına dayanıklı olmalıdır, zabıta çalışanlarının güvenliklerinin sağlanması için gerekli tedbirler alınmalıdır, memurun siyaset ve ticaret yasağı tamamen kaldırılmalıdır, çalışanların vergi yükü azaltılmalıdır, yerel yönetimler bakanlığı kurulmalı, sözleşmeli çalışanlara kadro verilmelidir, yerel yönetim çalışanlarının sosyal yardımları artırılmalı, zabıta ve itfaiye çalışanlarına fiili hizmet süresi zammı ödenmeli, yerel yönetimlerde çalışan personelin eğitim faaliyetlerine önem verilmelidir, yardımcı hizmet sınıfındaki çalışanlar sınavsız genel idare hizmetlerine geçirilmelidir.”

Odatv.com