Diyanet İşleri Başkanlığı, "tecavüzcüden imam olur mu" sorusuna skandal bir yanıt verdi.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrası kadına yönelen şiddet ve gericilik tartışmaları yaşanırken, Diyanet'in yayınladığı fetva dikkat çekti.

Habertürk gazetesinin haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, mahkûmların cezaevi vaizlerine yönelttiği sorulara verilen yanıtları kitaplaştırdı. Kitapta, kaçak elektrik ve su kullanılarak yapılan ibadetin sevabının azalacağı, ölüm orucunun haram olduğu, hapis cezasının kul hakkından kurtarmayacağı gibi cevaplar var.

Verilen en çarpıcı yanıt ise tecavüzcülerden imam olup olmayacağına dair yöneltilen soruya verilen yanıt. Sadece Müslümanlığın yaygın olduğu ülkelerde değil, tüm dünyada din görevlilerinin küçük çocuklara yönelik cinsel istismarı önemli bir sorunken, Diyanet İşleri Başkanlığı imamların çocuklara cinsel istismarını adeta cesaretlendiriyor.

İşte Diyanet'in yanıtı:
Her Müslüman gibi, imamlık yapan kimsenin de Allah’ın yasak ettiği şeylerden uzak kalması esastır. Ancak dinden çıkmasını gerektirecek bir sözü veya davranışı söz konusu olmadıkça her Müslümanın arkasında namaz kılınabilir.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/mert-gunok-kadin-cinayetleri-varken-sevinemiyoruz-107794