Ankara icra mahkemeleri ve müdürlüklerinin, yaz başında taşındıkları Söğütözü 2179. Sokak’ta sebep olduğu otopark sorunu devam ediyor. Binanın çevresine yapılan gelişi güzel araç parkları yüzünden trafik çilesi yaşanıyor.

İvedik’teki Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan, geçen yıl Söğütözü Mahallesi 2179. Sokak’taki binaya taşınan Ankara Adliyesi Ek Hizmet Binası İcra Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri, bölgede otopark sorununa neden oldu. Çevresinde CHP Genel Merkezi, Ekonomi Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu binanın otopark alanı olmadığı için etrafındaki yollar otoparka döndü.

ARAÇ GEÇİŞİ ENGELLENİYOR

İcra dairesinde işleri olan vatandaşlar ile avukatlar araçlarını, dört şeritli 2179. Sokak’a park ediyor. Gelişi güzel yapılan ve yan yana üç sırayı bulan parklar yüzünden bölgede trafik kilitleniyor. Park işgali nedeniyle bölgede trafik tek şeritten sağlanabiliyor. 2180. Cadde’ye kadar uzayan araç parkları, zaman zaman araç geçişlerini de engeliyor. Bilinçsiz sürücüler, araçlarını 2179. Sokak’ın, 2180. Cadde giriş-çıkışına park ettikleri için diğer sürücüler yolu kullanamıyor.

ÖZEL OTOPARK SORUNU ÇÖZMÜYOR

Bölgedeki otopark sorununun çözümü için 2179. Sokak’ın yanındaki boş araziye açılan özel bir firmaya ait otopark da sorunu çözmüyor. Otoparktaki fiyat tarifesinin yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, araçlarını yol üzerine park etmeye devam ediyor. Kurallara aykırı parklar yüzünden mağdur olanlar ise isyan ediyor:

“Binayı taşımadan önce bu sorunların düşünülmesi lazım. Sonradan yanına açılan özel bir otoparkla bu iş çözülmez. Bu bölgede tabelası dahi olmayan, işletmecisi belirsiz bir otopark var. Bir de insanlar o kadar para vermek istemiyor. Bu sorun için dairenin bir çözüm üretmesi lazım.”

  

24.1.2018 14:17:03 
Kaynak: Mobil

http://mobil.hurriyet.com.tr/icralik-trafik-cilesi-40719903