2016-2017 öğretim yılının ilk gününde özel ve resmi okullarda 18 milyon 43 bin öğrenci, yaklaşık 900 bin öğretmen ders başı yaptı. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edildi, öğrencilere “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını anlatan broşürler dağıtıldı. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılırken, bu hafta, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılacak.

Güvenlik önlemleri alındı

Okulların açılmasıyla birlikte İstanbul’da polis okulların önünde denetimlere başladı. Sabah saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Narkotik ekipleri ve ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler okulların önüne gelerek denetimler yaptı. Şüpheli görülen kişiler üzerinde arama yapan ekipler, GBT (Genel Bilgi Tarama) uygulaması da yaptı. Bu kişiler polis tarafından okul önünden uzaklaştırıldı. Öğrenci velileri ise söz konusu uygulamadan memnun olduklarını ve öğrencilerin güvenliği açısından bu tür uygulamaların sürekli yapılması gerektiğini söyledi.

Trafik durma noktasına geldi

Okulların başlamasıyla birlikte öğrenci servisleri de trafiğe çıktı. Tatil döneminde servis araçlarının trafikten çekilmesiyle birlikte rahatlayan İstanbul trafiği güne yoğunlukla başladı. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin yanı sıra Mecidiyeköy mevkiinde yoğun olduğu görülen trafik, yer yer durma noktasına geldi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr