15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 24 Nisan 2017 Pazartesi günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları..

KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİN SAMSUN ŞUBESİ'NİN ESKİ 18 YÖNETİCİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Samsun merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Samsun Şubesinin 18 yöneticisi adliyeye sevk edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan A.T, H.Ö.K, A.Y, N.A, H.K, M.B, M.Y, M.U, B.K, A.A, T.A, B.T, K.U, A.K, B.Ş, H.Ş, N.B. ve Y.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bazılarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen ve Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirlenen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 18 Nisan'da Samsun merkez ve Bafra ilçesi ile Trabzon'da belirlenen adreslere 80 polisin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Samsun Şubesinin eski yöneticileri olan, aralarında esnaf ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

SAMSUN'DA 3 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik, İlkadım ve Canik ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda resen emekli edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü A.G. (49), meslekten ihraç edilen polis memurları E.B. (32) ve H.T. (29) gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

"SİNCAN EYALET YAPILANMASI"NA YÖNELİK SORUŞTURMA KAPSAMINDA 54 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ, 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 22'si gözaltına alındı.

Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün "bölge imamları"nın da bulunduğu 54 şüpheli hakkında yakalama kararı alındı.

Başsavcılığın talimatıyla operasyon başlatan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 8 ilde 54 şüpheliden 22'sini gözaltına aldı.

Şüphelilerden bazılarının cep telefonunda örgütün haberleşmede kullandığı "ByLock" programının bulunduğu kaydedildi.

FETÖ'ye üye olmak ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde örgüt adına sözde "eyalet yapılanması" oluşturdukları ve bu bölgelerden sağladıkları gelirlerle FETÖ'ye finansal destek verdikleri iddia ediliyor. (AA)

MANİSA'DA 6 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i subay toplam 6 asker, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün askeri yapılanmasına yönelik, ByLock kullandığı tespit edilen kişilerin yakalanması amacıyla, geçen 17 Nisan'da operasyon yapıldı. İl merkezi ve ilçelerde yapılan operasyonda, halen görevde oldukları belirtilen ve örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen Üsteğmen F.U., Jandarma Uzman Çavuş A.Y., erler M.B., A.A., B.H. ve Y.B. olmak üzere toplam 6 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi, Terörle Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

EDİRNE'DE 9 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Edirne'de sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışan aralarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi kişilerin de olduğu 9 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hudut Birliklerine bağlı piyadeler, Meriç ilçesinde Serem köyü civarındaki kontrollerinde sınırı yasa dışı şekilde geçmeye çalışan 2'si 9 şüpheli tespit etti. Yakalanan şüpheliler hudut karakoluna götürüldü.

Yapılan ilk sorguda şüphelilerden 6'sının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve yurt dışı çıkma yasağı bulunan memurlar olduğu tespit edildi. Kaçaklar arasındaki bir kadının ise grupla ilişkisi araştırılıyor.

Zanlıların işlemleri sürüyor. (AA)

Habertürk