Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçı Fazıl Say hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerini alenen aşağıladığı” iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya ilişkin açıklamada bulunu.

“Sanatçılar toplumun duygularına karşı saygılı olmalı”
Fazıl Say'ın davadan aklanmasını temenni ettiğini belirten Günay, “Hiçbir arkadaşımızın toplumun duygularını rencide ettiği iddiasıyla yargı önüne çıkarılmasını temenni etmem. Sanatçılar toplumun duygularına karşı elbette dikkatli, ölçülü ve saygılı olmalıdırlar. Umuyorum ki herkesi rahat ettiren bir karar verir mahkemeler” şeklinde konuştu.

“Say iyi cümleden bile bir tartışma konusu çıkarma konusunda özel bir gayrete sahip”
Yaptığı açıklamada Say’ın ifade özgürlüğünü savunmakta olduğu görüntüsü vermeye Çalışan Günay, buna karşın kullandığı “arkadaşımız iyi cümleden bile bir tartışma konusu çıkarma konusunda özel bir gayrete sahip” ifadeleriyle Say’ı suçlamaktan geri kalmadı.

Günay sanatçılara destek mi verdi?
Günay’ın sanatçıların yargı önüne çıkmamasını temenni ederken bile sanatçılara “toplumun duygularına karşı dikkatli, ölçülü ve saygılı olmaları” nasihatini vermesi, Günay’ın mesajın sanatçılara destek vermekten çok uyarı yapma anlamı taşıdığını düşündürdü.

(soL - Haber Merkezi)