Uşaklı oto tamircisi Mahmut Alkan, işyeri telefonundan arayıp, kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların istediğini yapıyormuş gibi davranıp iki gün oyaladı ve telefon görüşmelerini de görüntüledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Uşak Yeni Sanayi Sitesi'nde oto tamirciliği yapan evli ve bir çocuk babası Mahmut Alkan'ı (33), işyerinin telefonundan arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini savcı gibi tanıtıp, cep telefonunu aracılığı ile "Hacker sistemiö kullanılarak 250 bin TL'lik vurgun yapıldığını bu konunun çözülmesi için de para göndermesini istedi. Daha önce gördüğü dolandırıcılık haberlerini hatırlayan Alkan, bir oyun yapmaya karar verdi. İki gün boyunca kendini arayan dolandırıcılara inanmış gibi yapan Alkan yaşadıklarını anlattı. Alkan, "Beni işyeri telefonumdan kendisini başsavcı olarak tanıtan bir kişi arayarak, "Telefon hattınızın faturası iki aydır yüksek geliyor mu?' diye sordu. Ben konuyu anladığım için faturam düşük gelmesine rağmen yüksek geliyor dedim. "Bu telefon hattı üzerinden Hacker yöntemi ile 250 bin lira dolandırıcılık olayı yapılmış ve olayla ilgili biz iki kişiyi yakaladık. Bu kişiler paradan senin de haberin olduğunu ve 65 bin lirasını sana verdiklerini iddia ediyor' deyince ben de paradan haberim olmadığını söyledim. Bunun üzerine "Biz diğer zanlıları da yakalayacağız bunun için senin bankaya para yatırman gerekiyor. Bize yardım edersen seni bu suçtan kurtarırız' diyerek param olup olmadığını sordular. Ben de 16 bin liram var deyince "Sen bankaya git paranı çek ancak 200 TL ve 100 TL'lik banknotlar şeklinde al. Sonra ATM'ye geç. Sana İbrahim Koç adına bir hesap açtık paraları oraya kartsız işlem uygulayarak yatır dediler' her söylediklerini yapıyor gibi davrandımö diye konuştu.
KONUŞMALARINI GÖRÜNTÜLEDİ
Dolandırıcıların telefonunu iki gün boyunca aralıksız arayarak sürekli parayı yatırması konusunda baskı yaptıklarını dile getiren Alkan, "Dolandırıcılar telefonumu kesinlikle kapattırmıyordu. Bankaya giderek parayı yatırmamı isteyip durdular. Ben de işyerimde çalışmama rağmen, bankaya gidiyormuş gibi yaptım, telefondaki konuşmaları kameraya kaydettim. Onlara iki gündür işimi yapamadığımı, çeşitli masraflarım olduğunu söylediğimde ise "Masrafın neyse veririz' diye cevap verdiler. Onları telefonda çileden çıkardım. Amacım onları tuzağa düşürmekti ama bu tip dolandırıcıların çok zor yakalandığını biliyorum. İki gün boyunca beni arayan dolandırıcılar benden parayı alamayacaklarını anlayınca beni bir daha aramadı. Vatandaşların bu tip dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmalarını, kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtan kişilere inanmamalarını istiyorumö dedi.
Kaynak: DHA