Gayet iyi Türkçe konuşan Frangos, yazdığı “Hangi Türkiye hangi Türkler” adlı kitabın tanıtımında “Kitabımın kapağına Fatih, Kemal ve Erdoğan’ın resimlerini koydum. Çünkü üçü de Türk değiller” dedi.

Fatih’in Yunan kökenli olduğu  iddiası hakkında, “Bizans kilisesi 12 Apostoli‘nin (Havariler) bahçesine gömüldü. Ölmeden altı ay önce portresinin çizilmesine izin verdi. O portrenin altında da Yunanca yazıyor” diyen Frangulis, Mustafa Kemal Atatürk için de “Selanik’te değil Malatya’da doğdu. Zübeyde hanım annesi değil teyzesidir” ifadesini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dedelerinin Rum çetelerinde Türklere karşı savaştıklarını iddia eden Frangos, Arınç’ın da Yunan kökenli Giritli olduğunu savundu.

Frangos, Türkiye’de nüfusun en fazla yüzde 40’ının Türk olduğu iddiasını ortaya attı. Yazdığı kitabın Yunanlıların Türkiye ve Türklere bakış açısını değiştirmeyi ve pek çok tabunun kırılmasını hedeflediğini söyledi.

“TÜRKLERİN GİZLİ PLANI”

Emekli general, “Türkiye’de derin ve sığ tabak yoktur. Tüm tabaklar aynıdır. Türkler Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden kurulmasını tasarlıyor” dedi.

Meriç’de inşası devam eden 120 kilometrelik dev hendek projesinin mimarı olan Frangos kitabında, “Türklerin kökeni” ile ilgili tezlerini, Yunanistan’da ve Türkiye’de zaman zaman gündeme gelen marjinal iddialara dayandırdı. Ayrıca, Türkiye’de askeri ataşe olarak görev yaparken edindiği izlenimler sonucunda Türkiye’de gizli Hıristiyanların bulunduğu sonucuna vardı.

Kara Kuvvetleri eski Komutanı’na göre, Türkiye’de hiçbir şekilde Türk olmayan halklar yaşıyor ve bu halklar yeni bir Bizans’ı kurmak için Ortodoksluk’tan yeşil ışık gelmesini bekliyor.

“ERDOĞAN ÖRNEK ALINMALI” DEMİŞTİ

Frangos geçen hafta sonunda Real News gazetesinde yayımlanan demecinde Başbakan Erdoğan için, “Gerçekten büyük bir lider. Akademik eğitimi olmamasına ve tek bir yabancı dil bilmemesine rağmen, Türkiye’yi borç batağından kurtardı. Erdoğan bizim için örnek alınması gereken liderdir” demişti. Buna karşın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için “Daha ne kadar küstah olunabilir” ifadesini kullanmıştı.

 Yorgo KIRBAKİ/ATİNA Hürriyet