CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir Edirne'de görevlendirildi. Görevlendirme yazısını aldığını ve buna itiraz edeceğini söyleyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Kılıçdaroğlu'nun kendine yönelik sözlerine cevap verdi. Demir, şunları söyledi:

DİPLOMA YARIŞTIRIRSAK...

'Diplomayı nerden aldığımı sormuş. Ben 1983 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunuyum. Eğer diplomaları yarıştıracak olursak, benim diplomamın sadakasını versem Kılıçdaroğlu'nun diploması 15 yıl açlık çekmez. Bana, 'Sen kimsin' demiş. Ben Kahramanmaraşlı Mehmet Demir'im. Soyum sopum bellidir. Afşin Bey'in torunuyum. Cumhuriyet Savcısıyım. Bu husus böyle bilinsin.

Yaptığım işi hiç eleştirmeden 'savcı bozuntusu ' diyerek doğrudan şahsıma saldırmış. Ben de çıkıp şimdi ona, 'Bozulmamış saygısız' veya 'Bozuntu olmayan nezaketsiz' desem ayıp olmaz mı? Yasama üyesi olan bir şahsın yargı mensubu olan bir savcıya bu kadar ayarı kaçmış şekilde saldırması ve hakaret etmesi suçtur. Hem suç duyurusunda bulunacağım hem de tazminat davası açacağım.' HSYK'yı da eleştiren Demir, " Kurul'un işlemlerinin şaibeli olduğunu söyledi

Yargıçlardan 'sürgün' isyanı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir'in Edirne'de görevlendirilmesine yargı camiası da tepki gösterdi. Adalet.org sitesinde de yargıçlar Demir'e destek verdi. Hakim Nadir Serbest, 'Kasıt unsuru olmadıktan sonra sehven gerçekleştirildiği kabul edilmesi halinde eylem adli soruşturma kapsamında olamaz, sadece disiplin soruşturması kapsamında kalır' dedi. Savcı Alparslan Yanıkoğlu ise 'Sehven çağrı kağıdı çıkaranla bildiri yayınlayanların aynı muameleye tabi olmasını doğru ve adil bulmuyorum' ifadelerini kullandı. Hakim Kadri Atalay da 'Bu hakaret tüm meslektaşlarımızla birlikte hepimize yapılmıştır' yorumunda bulundu. Savcı Halit Tunç ise, 'Tedbir değil adeta sürgün olmuş. Tokat gibi hakaret gibi bir sürgün' dedi.