Hukukun üstünlüğü, bağımsız ve tarafsız yargı

Hak, Hukuk ve Adalet ihtiyacı ve talebi olan, "gerçekten bağımsız ve tarafsız yargı ve hukukun üstünlüğü" ilkesine samimi olarak inanmış, her kesimden insanların bir araya gelerek meşru zeminde yapabileceği ya da yapması gereken bir şeyler olmalı, yoksa bu gidiş iyi gidiş değil.

Sitede bu çağrıya yapılan yorumlar

1

İlkesiz, ölçütsüz, teminatsız bu sistem her ademe bir buse kondurana dek batı cephesinde bir şey değişmez. Her kararname dönemi, esas defterine yeni kan davaları kaydedilir. Nimetten yararlanan sezonluk talihliler ile dört mevsim uyumlular halinden memnun doğal olarak. Etliye sütlüye bulaşmayan yanal atılımlılar da zaten cenin pozisyonu almış, "bana dokunmayın da ne yaparsanız yapın" anlayışında. Eleştiri konuları hep aynı, eleştirenler çoğunlukla farklı. Savunma gerekçesi de aynı: "sen de aynısını yapmıştın." Kısır bir döngü. Böylesine bir samimiyetsizlik içerisinde, muhtelif Saiklerle bir tarafa angaje olup unvan peşinde koşanlar, belirsizlik ve güvensizlikten müteşekkil bu sistemin nimetlerden yararlandıkları gibi külfetlerine katlanmayı da göze almalıdırlar. Takdirle gelirken, tekdirle gitme ihtimalini de hesap etmelidirler. Olur da bir gün bir yiğit çıkar derse "beni niye başsavcı, reis bilmem ne yaptınız, şu şu dururken" diye, o zaman belki bir umut ışığı yanabilir mesleğin, Devletin ve milleti selameti adına. Ama dedim ya, şimdilik böyle bir iklim değişikliği çok zor görünüyor. O yüzden kılıcı eline alıp sevdiklerini şövalye ilan etmek, sevmediklerini de doğramak için herkes sırasını beklesin.

2

Bizim ülkemizde, hukuka uygun ancak, siyasi iradeyi tatmin etmeyen kararları verenlere yapılacak ilk şey, o kişinin unvanını alıp, tayinini çıkarmaktır.

Bu düzende, vatandaş olarak, yargıya güvenemiyorum. Çünkü, davayı baştan bilenen doğru kararı verecek kişinin, keyfi görevden alınması, hukukiliği doğrudan ortadan kaldırır.
Çok yazmakta istemiyorum, meslektaşlarımız uyku halindeler, bir müddette uyandırılmayı istemiyorlar.
Uyandıklarında, hata ettik diyecekler, birşey olmamış gibi davranacaklar. Bu yüzden çok yazıp kafa patlatmayayım.

3


 
4



5


6


7

 
Hak, Hukuk ve Adalet ihtiyacı ve talebi olan, "gerçekten bağımsız ve tarafsız yargı ve hukukun üstünlüğü" ilkesine samimi olarak inanmış, her kesimden insanların bir araya gelerek meşru zeminde yapabileceği ya da yapması gereken bir şeyler olmalı, yoksa bu gidiş iyi gidiş değil

8


Yorumlar bu minval üzere devam ediyor..