Beyoğlu'nda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 22 kilogram esrar ele geçirilirken, 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, havalandırma boşluğuna atılan uyuşturucu poşetleri elektrikli süpürge yardımı ile çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İstiklal Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekeyi çökertmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, Özel Harekat Polisi'nin desteğinde operasyon düzenledi. Operasyonda önceden tespit edilen çok sayıda eve eş zamanlı baskınlar yapıldı. Evlerde ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda 22 kilogram esrar, 1 tabanca, suçtan temin edildiği değerlendirilen 20 bin TL para ile yine suçta kullanıldığı değerlendirilen 4 otomobile el konuldu.

UYUŞTURUCULAR ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İLE ÇEKİLDİ

Öte yandan, operasyonu fark eden bir kişi, elindeki uyuşturucu poşetlerini evin havalandırma boşluğuna attı. Durumu fark eden ekipler, poşetleri boşluktan çıkarmak için uzun süre çaba harcadı. Dar olan havalandırma boşluğuna ulaşamayan ekipler, çareyi elektrikli süpürge kullanmakta buldu. Uyuşturucu poşetleri, elektrikli süpürge ile çekildi.

Operasyonda, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen Ş.A. ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorguya alınan şüphelilerin daha önce de benzer suçlardan çok sayıda sabıka kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Emniyette sorguları süren şüphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceği bildirildi. - İSTANBUL