Öğlen saatlerde partiyi açan görevli toplantı odasındaki camdan kurşun girdiğini görünce durumu yetkililere bildirdi. Parti binasına gelen polis ekipleri ise olayın gece saatlerinde yaşandığını ve akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın havaya rast gele ateş açması sonucu merminin parti binasına isabet ettiğini belirti. Polis ekipleri parti binasında inceleme yaparken, olayın bir saldırı olduğunu ileri süren BDP İl Başkan Vekili Yusuf Bulut, olaydan kendilerine haber verilmediğini parti binasına geldiklerinde öğrendiklerini belirtti. Bulut, parti binasına yapılan saldırının bilinçli olduğunu ileri sürerek “Polis bize olayı gerçekleştirenin bir deli olduğunu söyledi ancak bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre karşıya yaslanıp parti binasına ateş açmış. Biz bu olayın bize yönelik olduğunu düşünüyoruz.ö Dedi.

Öte yandan ismi açıklanmayan şüphelinin Polis Merkezi’nde sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Emniyet, olayı gerçekleştiren şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını ve olay sırasında alkollü olduğunu belirterek olayın siyasi bir yönünü bulunmadığını ifade etti.

EMNİYET: 'ALKOLLÜ ŞAHIS GELİŞİ GÜZEL ATEŞ ETMİŞ'

Malatya BDP İl binasına gece saatlerinde yapılan silahlı saldırının ardından Malatya Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. Emniyet, olayın alkollü bir şahsın gelişi güzel ateş etmesiyle meydana geldiğini belirtti.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 'BDP İl Binasının bulunduğu Dabakhane Mahallesi'nde gece saat 02.00 sıralarında M.K. isimli şahıs etrafa gelişi güzel ateş etmiştir. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, şüpheliyi etkisiz hale getirdikten sonra tabancasına ve 3 dolu fişeğine el koyup, gözaltına almıştır. Doktor raporunda şüphelinin 1.79 promil alkollü olduğu ayrıca sosyal kişilik bozukluğu, madde bağımlılığı ve yüzde 55 oranında özürlü raporunun bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelinin gözaltında olduğu ve konuyla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor' denildi.