Şu ana kadar cezaevine giriş yapan 2 ambulansın dolu olarak dışarı çıktığı bildirilirken, cezaevi içerisinde ve çevresinde yoğun hareketlilik devam ediyor.


'CİDDİ BİR DURUM YOK'
Bölge de bulunan Avukat Efkan Bolaç'ın @140journos'a yaptığı açıklama ise itfaiyenin polise ciddi bir durumun olmadığı yönünde bir bilgi verdiği yönünde. Yangının çocuk bölümünde yaşandığı bilgisi verilirken, durumun da giderek normale döndüğü ve ambulansların, itfaiye araçlarının çıkış yapmaya başladığı ifade ediliyor.

Çağatay KENARLI İSTANBUL DHA

Sebahat Tuncel; "Bir yangın çıkmadığı görülüyor. İtfaiye araçları tedbir olsun diye içeri girmiş olabilir.  Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bir bilgi var ama net bir bilgi yok."
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bakırköy'deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hareketlilik üzerine cezaevine geldi. Saat 19.00 sıralarında önce itfaiye ekipleri cezaevinin içine girdi. Cezaevi dışında da çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Yaklaşık yarım saat sonra itfaiye ekipleri cezaevinden ayrıldı. Bu hareketliliğin üzerine BDP'li Tuncel'de cezaevi önüne geldi. Cezaevi önünde bekleyen Tuncel, gazetecilere açıklama yaptı. Açlık grevi eylemi nedeniyle burada beklediklerini belirten Tuncel,"Biz burada beklerken içeri itfaiye ve ambulans araçları girdi. Bir yetkiliden bilgi alamadık ne yazık ki koşuşturmaca vardı. Bir yangın çıkmadığı görülüyor. İtfaiye araçları tedbir olsun diye içeri girmiş olabilir.  Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bir bilgi var ama net bir bilgi yok. Ambulansla yaralılar hastaneye taşındı. Umuyoruz çok ciddi birşey yoktur. Avukat arkadaşlar içeride bilgi almaya çalışıyor. Adalet Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştık oradan da geri dönülecektir. İçeride panik ve koşuşturma olduğu için bir bilgi alamadık."dedi. Bazı yaralıların ambulanslara bindirilirken gördüğünü belirterek, "Çocuk koğuşunda sorun olduğu ifade edildi. Yangın olmadığı belli ama. Yaralanlar hastaneye götürüldü."dedi.