ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün 6 saatlik bir toplantı yapan Bakanlar Kurulu’nda üç önemli karar alındı. Hükümlü ve tutuklular, ölüm ya da hastalık nedeniyle kaldıkları cezaevinden izinli şekilde ayrılmalarının ardından izinlerini evlerinde geçirebilecek; ağır hasta mahkumlar dışarda tedavi görüp iyileştikten sonra cezaevine geri dönebilecek. Hükümet ayrıca, 2B başvuru süresini uzatırken, köklü bir kurumu da kapatma kararı aldı.
Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ’ın verdiği bilgilere göre, mahkumların ‘aile görüşmeleri’ ile izinli olarak cezaevinden çıkmalarına ilişkin şu değişiklikler yapıldı:
Aile görüşmesi, mazeret izni, infazın ertelenmesi: Evli hükümlülerin 3 ayda bir eşleriyle görüşebilmesinin önü açılıyor. Yılda 3 kez kullandırılan ev izni yılda 4’e çıkartılıyor. Ayrıca ölüm ya da hastalık nedeniyle izin verilen mahkumlar, evlerinde ya da ikinci derece akrabalarının yanında kalabilecek. Ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarından hayatını yalnız idame ettiremeyen mahkumun cezasının infazı ertelenebilecek.

2B uzatıldı, TAPDK kapatıldı
Babacan, bu ay sonu itibariyle başvuruları bitecek olan 2B arazilerinin satışıyla ilgili sürenin de 3 ay daha uzatıldığını açıkladı. Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantıda, tütün ve alkol piyasasıyla ilgili kararları alan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (TAPDK) kapatılmasını da kararlaştırdı. {

Radikal