2006 - 2013 yılları arasında FETÖ/PDY mensupları tarafından Harp Okulları'ndan, Askeri Liseler'den ve Astsubay Okulları'ndan çeşitli sebeplerle atıldıkların belirten öğrenciler, haklarının iade edilmesi için İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi. 

Saat 17.00 sıralarında Tünel'de toplanan öğrenciler ?Vatan için daima göreve hazırız" yazılı pankart açarak Galatasaray'a doğru yürüyüşe geçti. Gündoğdu Asker Marşı söyleyerek yürüyen askeri öğrenciler, İstiklal Caddesi'nde bildiri dağıttı.

Galatasaray'da öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Doğanay Güven, ?Bizler, 2006 - 2013 yılları arasında FETÖ/PDY mensupları tarafından Harp Okulları'ndan, Askeri Liseler'den ve Astsubay Okulları'ndan çeşitli sebeplerle atılan veya ayrılmak zorunda bırakılan 2500'e yakın öğrenciyiz. Söz konusu yıllar arasında tarafımıza sistematik baskı, fiziksel ve psikolojik işkenceler yapan subayların, bu hain darbe girişimine aktif olarak katıldıklarını gördük. Platformumuz olarak geçmişte birçok defa, askeri okullardaki bu yapılanmaya dikkat çekmeye ve bizlere yapılan haksızlığı dile getirmeye çalıştık. Ancak söz konusu yapının yargı gibi diğer kurumlardaki uzantıları, çabalarımızı boşa çıkarmaya çalışmış ve önemsizmiş gibi algı yönetmiştir" dedi. 

Kendilerine sistematik baskı uygulandığını söyleyen Güven ?FETÖ/PDY, gelecekte kendisine engel olabilecek kişi ve kişileri tasfiye etmiştir. Bu kişiler; lider özellikleri yüksek olan, akademik olarak başarılı olan, milli şuuru yüksek, vatansever, kişilerdir. 2006 - 2013 yılları arasında tarafımıza sistematik baskı, insanlık dışı muameleler, psikolojik ve fiziksel işkenceler yapan ve sistemin dışına atmaya çalışan subayların, bu hain girişime aktif olarak katıldıklarını müşahede ettik" diye konuştu.  

Devletten iki taleplerinin olduğunu söyleyen öğrenciler "Devletimizin bu büyük mağduriyetimize kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda, devletimizden 2 talebimiz bulunmaktadır"diyerek şunları kaydettiler:

1.Üniformalı hainlerin yargılanması ve TSK içindeki FETÖ/PDY mensuplarının tasfiyesi: 

2.İade-i itibarımızın sağlanması:

-İade-i itibar kapsamında, detayları ve gerekçeleri kanun teklifimizde yer almak üzere, mağdur öğrencilerin;

-Öğrenim borçlarının (tazminat) silinmesi ve yapılan ödemelerin iadesini,

-TSK mensubu emsallerinin, nasbından bugüne dek aldıkları aylık tutarları toplamının tazminat olarak ödenmesini,

-Emsal rütbe, kıdem ve sınıflarına göre emekli kartı verilmesi ve TSK mensuplarına tanınan sosyal hakların sağlanmasını,

-Sağlık sebebiyle ayrılmak zorunda kalanlara malulen emeklilik hakkı verilmesini,

-Talep etmeleri halinde kamu kurum ve kuruluşlarında öğrenimlerine uygun kadrolarda istihdamı için kadro ihdas edilmesini,

-TSK'da göreve dönmek isteyen kişiler için imkan sağlanmasını talep ediyoruz.
POSTA