MOTORLU TAŞITLAR VERGİ BORCU SORGULAMA

Motorlu taşıtlar vergi borcu sorgulamak için ihtiyacınız olan şeyler "plaka no"su e-devlet şifresi Aracınızın plaka nosu ile araç sorgulama yapabilirsiniz.

Aşağıdaki "MOTORLU TAŞITLAR VERGİ BORCU SORGULAMA" linkine tıkladığınızda açılan sayfada "MOTORLU TAŞIT SORGULAMASI VE KREDİ KARTI İLE ÖDEME" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. İlgili sayfada aracınızın plaka nosunu ve tescil tarihi girerek araç sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA
Bizler de bu konunun öneminde yola çıkarak kullanıcılarımızın etkin bir şekilde faydalanmaları adına internet sitemize Trafik cezası sorgulama sistemini entegre ettik.

Sizler aşağıda belirtilen linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda sistemin de yönlendirmesi ile birlikte ilgili yere araç plaka numaranızı girerek kısa süre içerisinde aracınıza ait trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yolla borcunuzu öğrenerek yatırabileceksiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) sayfasında ayrıca "Kredi Kartı İle Ödeme Bilgisi Sorgulama" "MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ HESAPLAMA" ve "Kasko Değerleri" bölümleri de bulunuyor. Bu bölümlerde de aracınızın vergi borcuyla ilgili işlem yapabilir ve çeşitli bilgiler elde edebilirsiniz.

Ayrıca yasalar ile trafik cezasının afları taksitlendirilmesi de söz konusudur. Düzenli kontrol edilmeyip zamanında ödenmeye trafik cezası borçları ilerde başınıza büyük sıkıntılar açabilir.

Özellikle sistemde kayıtlı olan adresinizde ikamet etmiyorsanız sizlere tebliğ edilen ceza tutanaklarında da haberiniz olmuyor. Ceza kanunu gereğince kayıtlı adresinizde ikamet etmiyorsanız tebliğ edilen cezadan haberim yoktu gibi bir nedende bulunamıyorsunuz.

ONLINE SORGULAMA SİSTEMİ- LİNK

Adresinize gönderilen tutanak, belirtilen adreste siz yoksanız mahallenin muhtarına teslim ediliyor ve size tebliğ edilmiş sayılıyor.

UYARI LEVHASI YOKSA TRAFİK CEZASI DA YOK

Yargıtay'a taşınan dava, Manisa Alaşehir'de başladı. Radara yakalanan ve 343 lira ceza ödeyen sürücü F.A aynı gün mahkemeye başvurdu.

Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, kontrolün yapıldığı yerde radar işaretinin bulunmaması nedeni ile radar cezasının kaldırılmasına hükmetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, mahkeme kararına itiraz etti, Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da kararın bozulmasını istedi, ancak Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi kararı bozmadı, aksine onadı.

Yargıtay kararında, sürücülerin trafik işaret levhaları ile uyarılması gerektiğini belirtti, "ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapılmasını beklemek araç sürücülerine tuzak kurmak anlamına gelir" dedi.


"MOTORLU TAŞITLAR VERGİ BORCU SORGULAMA"
"MOTORLU TAŞIT SORGULAMASI VE KREDİ KARTI İLE ÖDEME"


http://www.arabasorgulama.com/trafik-cezasi-sorgulama/