İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: Altınok: 2 eylemci öldürüldü, Savcı Kiraz  ağır yaralı olarak ameliyata alındı

Operasyon başladı..
Önce bir patlama sesi duyuldu. Ardından silah sesleri.

Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun Adliye sarayından bildiriyor:

6. Katta bağrışmalar sürüyor aşağıdan gördüğümüz kadarıyla 6. Kat karıştı.

Silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Halkın sesi tv savcı Mehmet selim kiraz ın vurulduğunu duyurdu. Eylemcilerin de öldürüldüğü bilgileri geliyor.

Adliyeden ambulansla bir yaralı çıkartıldı...

Üç eylemcinin öldürüldüğü, savcı Kiraz'ın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtilidi.

Müzakere heyetinden Avukat Ebru Timtik: Çok kez ateş edildi. İçeride sağ kalan olduğunu düşünmüyoruz. Savcı beyin durumuna ilişkin bilgi yok

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliye önünde açıklama yaptı. Altınok, "Bugün 12.30 sıralarında 2 teröristin adliyeye girerek savcımızı rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek EMniyet gerek savcılık kanallarımız iletişimi açık bırakmaz suretiyle tüm görüşmeleri yapmışlardır. İstanbul Baro başkanımız Ümit Kocasakal da adli ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca tüm güvenlik önemlerini almak şartıyla yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda malesef teröristler telefonla iletişim kurduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasında silah sesleri geldikten sonra emniyet birimlerimiz operasyon yapmıştır. Odadan silah seslerinin gelmesinden sonra başsavcımız ağır yaralı olarak Florence Nightingale Hastanesi'nde ağır yaralı olarak kaldırılmıştır. 2 terörist ise öldürülmüştür. Savcımız şu anda ameliyatta. Acil şifalar diliyorum. Teröristler şu anda gerekli adli çalışmalar yapılmaktadır.Adalet Teşkilatımıza geçmiş olsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle hiçkimsenin baş edemeyeceğini belirtmek istiyorum. Teröristlerin, devletin görevlilerine nerede bir el kalkarsa güvenlik güçlerimiz o elleri kıracaktır."

İstanbul Başsavcıvekili Orhan Kapıcı da "Bugün çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Değerli meslektaşımız vazifesini yapmaktayken, sadece vazifesini yapmaktayken, iki silahlı terör örgütü mensubu tarafından, odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanarak bir eyleme maruz kaldı. Yaşadığımız bu yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde biz hep iyi niyetle iletişim kanallarını açık tutarak karşılıklı düşünceleri alarak kimsenin bir kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini bekledik. Hep iyi niyetle yaklaşıldı. İstanbul barosunun sayın başkanı Kocasakal'ın da çok gayretleriyle iletişim kanalları açık tutulup eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iletişim devam etmekteyken, savcımızın odasının içerisinden silah sesleri gelmesinin üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak bir müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. Kendisine yüce Allah'tan sağlık diliyoruz, inşallah hayatta kalır. Diğer iki terörist de suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçti. Biz adalet camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır. Bununla ilgili yasal işlemler neyse, hukukun el verdiği sınırlar içerisinde, yine hukuk sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, terörle mücadele devletimizin tüm birimleri tarafından hep birlikte yürütülecektir. Ben şu an çok duyguluyum. değerli meslektaşımız şu an hastanede. Allah'tan ona can sağlığı diliyorum. inşallah ailesine hayatına tekrar mesleğine kavuşur. Ben hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Cumhuriyet