Adliyenin girişindeki alanda kurulan sergide binaya girişte vatandaşlardan el konulan yasaklı aletler ve unutulan eşyalar sergilendi. Çoğunluğu çeşitli ebatlarda bıçak olan kesici, delici aletlerden oluşan sergide 2 bin 700 adet eşya yer alıyor.

Yasak kapsamındaki aletlerden hançer, kama, kalem görünümlü bıçak, kelebek bıçak, kemer tokasına gizlenmiş bıçak, meyve ve lokantalarda kullanılan bıçaklar da dahil çeşitli ebatlarda yüzlerce bıçak sergide yer aldı. Şok cihazı, muşta, biber gazı, tornavida, makas, zincir, neşter, çivili sopa, mermi de sergilendi. Unutulan eşyalar arasında gözlük, yüzük, telefon, ayakkabı, tarama cihazı, kamera, fotoğraf makinesi, kol saati, kontak, televizyon kumanda, akbil ve tesbih bulunuyor. Bu eşyalar sahipleri olmadığı için maliyeye teslim edildikten sonra satılacağı ve gelirinin de hazineye aktarılacağı belirtildi. 

Başsavcı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan ile bazı başsavcıvekilleri ve komisyon üyeleri kurdele keserek kesici ve delici aletlerden oluşan serginin açılışını yaptı. Sergideki eşyaları inceleyen Salihoğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Salihoğlu, “Adliyemizde güvenliği sağlayan grubun yaptığı çalışmalar sonucu ele geçen yasak maddeleri ayrıca buluntuları burada sizlerle paylaşmak istedik. Göreceksiniz çok enteresan bıçaklar, delici kesici aletler, sopalar, biber gazları burada sergileniyor. Bunların hepsi herhalde iyi niyetle buraya sokulmuyor.” dedi.

2 bin 500’e yakın kesici delici alet olmak üzere toplam 2 bin 700’e yakın eşya ele geçirildiğini kaydeden Salihoğlu, “Biz bunları daha önce yaptığımız gibi belli bir müddet sonra mahkeme kararıyla müsadere edeceğiz. Bu da bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bunların ele geçmesinde fedakarca çalışan güvenlik elemanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra böyle sergi yapmayız. Kimse böyle aletleri buraya getirmez.” şeklinde konuştu. 

cihan- 
OSMAN ARSLAN