Adıyaman'ın merkez ilçesine bağlı Kömür beledisine bağlı Boğazözü (Girik) köyü kırsalında operasyona çıkan askerlerle HPG'liler arasında çatışma çıktı. Bugün saat 10.30 sıralarında çıktığı belirtilen çatışma üzerine, operasyon bölgesine çok sayıda takviye asker gönderildiğini de aktarıldı.

Çatışma haberinin duyulması üzerine aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, canlı kalkan olmak üzere operasyon bölgesine akın etti.

SGDF'li gençlere yönelik bombalı saldırının yapıldığı Urfa Suruç'ta bulunan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da yaşanan çatışmaya dair ulaşılan bilgi üzerine Suruç'tan ayrılarak Adıyaman'a doğru yola çıktı.

TSK AÇIKLAMA YAPTI
TSK'nin İnternet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Alınan bir duyum üzerine ve Valilik oluru ile Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca,  20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman Merkez / Doğanlı ve Çatalağaç bölgesinde bir operasyon başlatılmıştır. Saat 10.30’da Bölücü Terör Örgütü  mensuplarının ateşi ile ilk temasın sağlanması üzerine bölge takviye edilmiş, bu temasta herhangi bir zayiat verilmemiştir. Ancak saat 15.20’de Bölücü Terör Örgütü mensuplarının açtığı ikinci  ateş neticesinde bir kahraman personelimiz şehit olmuş, iki personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye insanlı keşif uçağı sevk edilmiş olup operasyon devam etmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, Ailesine ve Türk Silahlı  Kuvvetleri mensuplarına sabırlar diliyoruz. Yaralı personelimize acil şifalar temenni ediyoruz." (HABER MERKEZİ)
Evrensel