Boğaziçi Üniversitesi, Türkçe roman alanındaki özgün ve öncü eserleri ile ülkemizin kültürel ve düşünsel dünyasına yaptığı katkılarından dolayı Adalet Ağaoğlu’na fahri doktora unvanı verdi.

20. yüzyıl Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Ağaoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenen törende duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bundan 3-5 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi 150. yılını kutlamıştı. Eşim ile birlikte biz çok kitap okuyorduk ve yüzlerce kitabımız vardı. İstanbul’da taşınmak istediğimizde bu kitaplarımı taşımak çok güç olmaya başlamıştı. Boğaziçi Üniversitesi’nin arşivcilikte öncü olması sebebiyle eşim, tüm kitaplarımı, mektuplarımı, belgelerimi buraya verebileceğimi söyledi. Ben de eşimin yol göstermesi ile Boğaziçi Üniversitesi yetkilileriyle görüştüm ve bana çok değer verdiler. Bugün tüm kitaplarım, Boğaziçi Üniversitesi kütüphanesine bağışladım. Bugün bana takdim ettikleri fahri doktora unvanı için tüm Boğaziçi Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederim.”

Tören sonrası, Zeynep Uysal moderatörlüğünde; Ayfer Tunç - Doğan Hızlan ve Nükhet Esen katılımı ile “Edebiyatın Adalet Ağaoğlu Çağı” konulu panel ve “Ölmeye Yatmak” adlı okuma tiyatrosu eseri yer aldı.

Temel Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Bilmemiz Gereken Öneli Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Temel Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Bilmemiz Gereken Öneli Vatandaşlık Hakları Nelerdir?

Boğaziçi Üniversitesi’nin daha önce fahri doktora unvanı verdiği isimler arasında, Ara Güler, Güher Pekinel, Gülsin Onay, Halil İnalcık, İdil Biret, İsmail Beşikçi, Leyla Gencer, Nuri Bilge Ceylan, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal de bulunuyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/1156783/Adalet_Agaoglu_na_fahri_doktora.html