TMTF ve MTTB  60 lı yıllarda Türkiye’nin iki önemli bütün üniversitelerde örgütlü öğrenci federasyonlarıydı. MTTB  sağda TMTF ise Kemalist çizgideydi. İsmail Kahraman MTTB başkanı olduğu dönemde Cavit Savcı TMTF başkanıydı

İşte Cavit Savcı’nın İsmail Kahraman’a yönelttiği eleştiri:

“Anıt Kabirdeki 23 Nisan törenlerini izliyorum.TBMM Başkanı İsmail Kahraman mozoleye askerlerin bıraktığı çelenge el vermiyor ,uzanmıyor,eğilmek lütfunda bulunmuyor.Şaşırıyorum...!
Sonra defter imzasına geçiyor önceden hazır sayfayı imzaladıktan sonra okuyor...Atatürk’ün adını anmamak için belli ki çok düşünmüş;yazının hitabı, yanlış duymadı isem “TBMM’nin kurucularından “diye başlıyor...şaşırıyor,üzülüyor utanıyorum.
Yıl 1966 Ben TMTF(Türkiye Milli Talebe Federasyonu)Başkanı ilken bu zat da MTTB(Milli Türk Talebe Birliği)Başkanı idi.çok kavgamız oldu görüyorum ki davaları aynı dava ve aynen devam ediyorlar,tabii biz de öyle...!
“Yeniden Mustafa Kemal Atatürk “

YORUMLAR

Nusret Selen Acaba İdris Küçükömer ve Sencer Divitçioğlu haklı mı idiler.

Aydın Veziroğlu Bir siyasi örgüt kişilerin özel çıkarları için kurulmuşsa, yağma talan ana amaçsa, birleşmek ve bir ağızdan konuşmak kolay ve doğaldır. Bizim bulunduğumuz fikir
çatışmalarının önde olduğu topluluklarda birleşmek zor dağılmak kolaydır. Ayrıca topluluğum...Daha Fazlasını Gör

Nusret Selen Sevgili Aydın Veziroğlu Kardeşim, bence sorun daha derinlerde. Bana göre biz, müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalıştık. Halk ta bizi içine alamadı. Alamazdı, siyasi parti değildik. Biz de külliyen siyasi partileri çizip, radikalizme yönelince, hakim sınıfların bu durum işine geldi ve biçmeye başladılar.

Aydın Veziroğlu Sevgili Nusret, Anap, seksenli yıllarda, Akp doksanlarda kuruldu. Müslüman mahallesinde salyangoz sattığımız elbette doğrudur ama benim nedenlerimde bir grçektir.

Nusret Selen yanıtladı · 2 Yanıt · 2 saat

Rahmi Ofluoglu Nusret Selen'e katılıyorum siyasi parti olmadan iktidar alınamaz. 60 ve 68 kuşağı mevcut siyasi partilerle uyum sağlayamadığı gibi kendilerinin benimseyerek içerisinde yer alabilecekleri bir siyasi oluşuma da yabancı kaldılar. Örgütsüz hiçbir iş olmaz.. Biz hep başka örgütlerden fayda bekledik.. Cavit Savcı Nusret Selen

Nusret Selen Ben askerliğimi yapıp hayata atıldıktan sonra kendi işimi yaparken devleti tanıdım ve nefret ettim. Ziraat bankası ya da maliyeye para yatırırken bile, bize eziyet ediyordu memurlar. Düşündüm batıda para getiren adama eziyet eden memur, doğu da neler yapmazdı ki.

Nusret Selen Biz öğrenci iken ne yapıyorduk, bir ekonomik sorun karşısında sıkıştık mı, "devletleştirelim, millileştirelim" sloganlarının arkasına sığınıyorduk. Büyüklerimiz de bir şey bilmiyordu. Demirel bir konuda haklı idi, "5 koyunu gütmemiştik ki"

Ali Sanli küçükömer ve divitçioğlu türk solunun salçası oldular,sadece renktiler.