Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) Kanser Sürveyans Bölümü Başkanı Freddie Bray, 2035'te kanser vakalarının dü katına çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Ajans çeşidinden Kuzey Afrika ile Orta ve Batı Asya'da 29 dünya düşüncesince arsıulusal yetişek merkezi namına belirlenen IARC İzmir Bölge Merkezi'nin açılışı nedeniyle merasim düzenlendi.

Kanserle mücadelede faziletkâr kalitede veriye ve bunların incelemelerde kullanılmasına gerekseme bulunduğunu vurgulayan Bray, '2035 senesinde dokunmabana dü katına çıkacak. Artan kişi ve ihtiyarlama menfez uğrunda bulundurulduğunda hakeza ortak nicelik bekleniyor. Türkiye dokunmabana kayıtçılığında dobra gelişti. Orta Asya'daki nice üke de dokunmabana kayıtçılığında feyiz kaydediyor' dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Gülsüm Nurhan İnce de 'Yıllardır ölçülü koruyan afiyet hizmetleri, sağlığı geliştirici hizmetler, bu gurur içerisinde aksiyon göstermeye başladı' diyerek konuştu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin ise kanserle mücadelede ilmî data ve istatistiklerin önemine dikkati çekerek, 'Zaman devir 'Şu ülkede, şurada dokunmabana yokmuş, şurada baş döndürücü azmış' kadar şeyler arazi almaktadır medyada. Bu ağız ağıza dokunmabana kayıtçılığına yapmış olduğunuz yatırımla ilişkili. Türkiye bunu baş döndürücü ilkin gördü. Türkiye'de yük payı yüzdelik 100'lerde' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA