AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li toplam 125 milletvekilinin telefonuna ByLockprogramı yüklendiği tespit edildi. Aydınlık gazetesinin haberine göre, telefonunda ByLock çıkan milletvekilleri arasında ilk sırayı 82 milletvekili ile AKP’nin aldığını belirtiliyor. Geri kalan 43 milletvekilinin de CHP, MHP ve HDP’li olduğu ifade edildi.

Habere göre, milletvekili listelerinin ortalıkta dolaşmaması için önlem alındığını da vurgulayan kaynaklar, “Ancak MİT ham listeyi verdi. Bu listeler de emniyet içinde birçok birime dağıtıldı. Adı listede olanlar da okudu. Bu nedenle  listelerde kimlerin olduğunu birçok kişi  biliyor” diye konuştular.

"BİLMESİ GEREKENLERE ULAŞTIRILDI"

Telefonunda ByLock çıkan milletvekillerinin isimlerinin “bilmesi gerekenlere ulaştırıldığını” kaydeden kaynaklar, “Bu milletvekillerinin tamamı FETÖ’cü müdür araştırmak lazım. Çünkü FETÖ bu sistemi daha çok AKP ile arasının bozulduğu 2014 yılından sonra kullanmaya başlamış. Bazı milletvekilleri telefonlarına bu tarihten önce  bu programı yüklemişler. Ama çoğunluğun 2014’ten sonra yüklendiği ortada” dediler.

"EKLEME" İDDİASI

FETÖ soruşturmasını yürüten emniyet ve yargı yetkilileri ByLock’un FETÖ soruşturmalarının en önemli delili olduğunu bildiriyorlar. MİT’in ByLock listelerini ham olarak vermesi nedeniyle incelemelerin zaman aldığını vurgulayan kaynaklar, bu durumun FETÖ’yü koruma çabası olup olmadığı konusunu araştırmaların sürdüğünü ifade ettiler. Bu arada, “listelerden bazı isimlerin çıkarıldığı ve bazı eklemeler yapıldığı” iddiası gündemde. Bu konuda önemli ipuçlarına ulaşılması gözleri MİT’e çevirirken, önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

BAŞBAKAN İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz pazar günü Afyon'da yaptığı açıklamada parti içinde ByLock kullanan milletvekilleri olduğu iddiasını reddetmişti. Yıldırım, "ByLock'ta bakanlar, milletvekilleri varımı. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, ne bakanımız ne ByLock'ta var ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var" ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr