6762 sayılı eski TTK'ya göre limitet şirketler en az iki, anonim şirketler en az beş kişi ile kurulabiiyordu, yeni TTK bu şirketlerin bir kişi ile kurulabileceğini düzenlemektedir.
KOSİAD (Küçük Orta Sanayici ve İş Adamaları Derneği) yetkilileri "piyasaların henüz yeni TTK'nın şirketler için getirdiği yeniliklerin farkında olmadıklarını, süreçte anonim şirket kuruluşlarında patlama olacağını belirtmektedirler."
KOSİAD sözcüsü hukukçu Rahmi Ofluoğlu, " Anonim şirketler limited şirketlere göre çok daha avantajlı, her iki şirkette tek kişi ile kurulabiliyor, her iki şirketinde kuruluş masrafları aynı ancak anonim şirketler daha işlevsel ve daha avantajlı.
Avantajlar:
Anonim şirketler hisse devri, vergi, sigorta ve diğer kamu borçlarından sorumluluk yönünden limitelerden daha avantajlı.
Vergi Sigorta ve kamu borçlarından sorumluluk
Anonim şirket ortakları vergi, sigorta ve diğer kamu borçlarından sorumlu değil, sorumlulukları sıfır oysa limited şirket ortakları kamu borçlarından hisseleri oranında sorumludur.
Hisse devri
Limited şirketlerde hisse devri ancak  noter huzurunda yapılabilir ve harca tabidir, anonim şirketlerde ise böyle bir zorunluluk yoktur, Anonim Şirket hisseleri nama ise devir sözleşmesi ve pay defterine kayıt ile, hamiline ise teslim ile devir işlemi tamamlanmaktadır, iki devir şeklinde de noter satışı zorunluluğu yoktur.
KOSİAD üyeleri mevcut limited şirketlerini anonim şirkete çevirmekte, yeni şirket kuruluşlarını ise anonim şirket olarak yapmaktadırlar"
KOSİAD üyeleri için bir komisyon oluşturmuş ve üyelerinin şirket kuruluşlarını yapmakta, üye şirketlerin nevi değiştirmelerini takip etmektedir.