Türk Hava Yolları (THY), yargı mensuplarına da milletvekilleri gibi uçak yolculuklarında ayrıcalık tanıdı.

Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) sonra Yargıtay’ın yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve yeni yönetimin girişimleriyle, Yargıtay üyelerine ekonomi indirimli bilet alıp business uçma imkanı tanındı. Bu konuda önceki gün Yargıtay ile THY arasında görüşme yapılıp anlaşmaya varıldığı belirlendi. 

Yargıtay yetkilileri Hürriyet’e, “AYM de benzer indirimden yararlanıyor. Bizim üyelerimiz yönünden de böyle bir çalışmamız oldu. Aynı uygulamadan faydalanacaklar” açıklaması yaptılar. AYM’nin de THY ile benzer bir anlaşması olduğu ve AYM’nin sadece 17 üyesinin de aynı şekilde ekonomi bilet alıp business olarak uçma imkanından yararlandıkları bildirildi. AYM yetkilileri Hürriyet’e, uzun süredir AYM üyelerine yönelik indirimli bilet uygulamasının sürdüğünü de belirttiler. Yargıtay’da da ekonomi sınıfı daha ucuza biletle business sınıf uçma imkanından Yargıtay üyelerinin yararlanacağı belirlendi. Danıştay’ın da THY ile aynı yönde bir teması olduğu ve aynı indirimin Danıştay üyelerine de sağlanabileceği öğrenildi. 

VIP’TEN KİMLER YARARLANIYOR

Havalimanlarındaki VIP salonlarından AYM, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay Başkanı ve üyeleri yararlanabiliyor ancak yüksek mahkemelerdeki diğer hâkim ve savcılar yararlanamıyorlar.

http://www.baroturk.com/thyden-yargi-mensuplarina-indirim-6689h.htm