Devlet hazinesinin çar-çur edildiği TBMM yerleşkesinde yaşanan bir olayla yeniden gündeme geldi. TBMM içinde bulunan üç lojman, önce 142 bin lira harcanarak tamirattan geçirildi, daha sonra da 42 bin liraya yıkıldı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 3 lojmana 142 bin 468 TL bedelle mantolama yapıldığını, daha sonra da yıkım kararı alındığını ve 42 bin TL harcanıp yıkıldığını bildirdi. Yıkılan lojmanların yeri şimdi otopark olarak kullanılıyor.

Başak KAYA / ANKARA

Foto: Zekeriya ALBAYRAK – 142 bin TL harcanarak tadilat yapılan lojmanların yıkımı için 42 bin TL harcandı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in TBMM yerleşkesi içindeki lojmanların tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına yanıtlayan Başkanvekili AKP’li Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

“TBMM yerleşkesi içerisinde 9 adet lojman bulunmaktaydı. Dikmen lojmanları ile TBMM yerleşkesi içerisindeki lojmanlar dahil toplam 28 bloğun mantolama işleri için 2011 tarihinde ihale yapılmıştır. 6 tanesi TBMM yerleşkesi içerisinde bulunan lojmanlardan 3 tanesinin kısmi mantolama işleri yapılmakta iken yıkım kararı alınmıştır. Üç lojmanın mantolama maliyeti 142 bin 468 TL’dir. Yıkıma ilişkin karar alındıktan sonra herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirilmemiştir. Lojman binaları ile ilgili işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir. Yıkılan lojmanların alanı, açık otopark ile birlikte yeşil alan olarak düzenlenmiştir”

42 BİN LİRA ÖDENDİ

Aydın, yıkımın 42 bin TL bedelle gerçekleştirildiğini de kaydetti. Yıkılan lojman binalarının hafriyatlarının taşınması için herhangi bir ek harcama yapılmadığını belirten Aydın, çıkan moloz ve hurdaların sözleşme çerçevesinde yüklenici tarafından alındığını belirtti.

“BİZİM GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önce masraf yapılıp sonra yıkılan lojmanlar için SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “550 vekilin gözü önünde böyle işler olmaz diye düşünüyorduk ama maalesef yapılmış. AKP Türkiye’ye ne yapıyorsa Meclis’e de onu yapıyor. Her türlü yıkımı ve yapımı bir rant aracı olarak görüyorlar” dedi ve şunları söyledi:

“Lojmanların yıkılacağını herkesin bildiği dönemde tamiratın başladığını gördüğümde çok şaşırdım. Oradaki personel çıkarılmıştı. Yıkılacak bir binayı niye tamirattan geçirsinler, proje değişti diye düşündük. 550 milletvekilinin gözünün önünde yapamazlar diye düşündük. Konuyu o dönemde Genel Kurul’da da gündeme getirdim. Ama sonuçta önce yapıp para harcadılar sonra para harcayıp yıktılar. AKP Türkiye’ye ne yapıyorsa Meclis’e de onu yapıyor. Her türlü yıkımı ve yapımı bir rant aracı olarak görüyor. Yapan ve yıkan firmanın ismini açıklamaları için de ayrı bir soru önergesi vereceğim. Bu ödemelerin altına imza atanlar firmayı açıklayacaklar mı?”

Sözcü