Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, Türkiye genelinde özellikle Konya’da Mali Müşavir açığı olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde iş gücü eksikliği özel sektörde daha çok görülüyor. Konya’da özellikle eleman eksikliğinin en çok yaşandığı alanlarda birinin Mali Müşavirlik olduğunu dile getiren Konya Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, “Konya’da bizim mesleğimizle ilgili gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Konya’da bu konuyla ilgili hem ön muhasebe hem mali müşavirlikle ilgili firmalar açısından ciddi anlamda elemana ihtiyaç var. Eleman bulamıyoruz. Yeterli eleman ihtiyacını karşılamak adına yaptığımız çalışmalar var. Özellikle İş-Kur’la birlikte yürüttüğümüz girişimcilik ve iş garanti kurslarıyla Konya’daki firmalarımın iş gücü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SIKINTI KPSS”

Gazete ilanlarına bakıldığında Mali Müşavirliğin en çok aranan meslek olduğunu söyleyen Turan, Ankara, İzmir gibi şehirlerde ise ciddi anlamda yığılmalar olduğunu söyledi.

Turan, “Konya sanayisinin büyümesine ters orantılı olarak, bizim meslekte de eleman açığı büyüyor. Biz meslek odası olarak üniversiteden bu bölümden mezun olan gençlerimizi bu mesleğe girmeleri yönüyle bilgilendiriyor ve tavsiyelerde bulunuyoruz. En büyük sıkıntı KPSS bütün gençlerimiz bu sınavı kazanabilmek için çalışıyor. Özel sektörden kaçınıyorlar. Ancak biz yaptığımız kurslar ve sempozyumlarla mesleğimize genç arkadaşlarımızı kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
(Melek Sarıtaş)