KONYA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı'na eklenmek düşüncesince Konya'ya geldi. Bakan Yılmaz, Konya'da gerçekleşecek Türkiye-İran İş Forumu kendince bilgelik vererek değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yılmaz, burada AA muhabirine icra ettiği açıklamada, YHT ile konforlu ve şen müşterek biçimde Konya'ya geldiklerini belirterek, müşterek defa hâlâ YHT yatırımını ölçüm ettiğini bildirdi.

Konya'da gerçekleşecek Türkiye-İran İş Forumu kendince bilgelik sağlayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

'İran Ulaştırma Haberleşme Bakanı Sayın Vaizi burada, Karma Ekonomi Komisyonu toplantılarımızın akıbet bölümünü Konya'da gerçekleştireceğiz. Bir yandan çalışmalarımızı sonlandıracağız, müşterek yandan iş dünyaları İran ve Türkiye'den iş adamlarımız müşterek araya gelecekler, onları buluşturmuş olacağız. Aynı sürede birtakımı toplumsal programlar da olacak. Konya'da gelişigüzel dü ülkenin de kuma değerleri bulunan Mevlana Hazretleri'nin türbesi var, onlar da görüşme edecekler, Konya'nın toplumsal ortamını da rüyet olanakları olacak.'

2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti namına Konya'nın belirlenmesinin de Konya açısında aşırı güzel müşterek punt bulunduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Konya'nın nice sahası var. Ekonomik gelişim göstermesi ve kalkınmasında en ehemmiyetli alanlardan bir tanesi de esasta firez ve liberalizm turizmidir. Konya'nın bilhassa İslam başkenti olması, İslam kültürü açısından da aşırı önemli. Dolayısıyla Konya'nın tanıtımı ve turizmi ilkin iktisap etmek kadar hesaplı açıdan büyüme göstermesine de katkıda bulunacak müşterek dönemdir. İyi gitmek gerekiyor, türlü organizasyonlarla Konya'yı İslam hayatına ve dünyaya tanıtmamız lazım.''

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Kaynak: AA