Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konut yardımına ilişkin açıklamaları dün gündeme bomba gibi düştü. O yardımın teknik detaylarını bugün Başbakan açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün konut alacaklara yapılacak yüzde 15'lik yardım açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başbakan bugün konunun detaylarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bugün Başbakan yardımın kademeli bir şekilde yapılacağını söyledi. Başbakan, "Birisi derse ki ben dördüncü yılda, üçüncü yılda evi almak istiyorum, 4 ve 3. yıllar için kademelendirilmiş bir teşvik uygulaması olacak. 5 yıl için yüzde 15 ise, diyelim ki 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl için yüzde 10 gibi kademelendirilmiş bir şekilde düzenleme getireceğiz" dedi.

DESTEK ORANI DÜŞÜYOR

Yani bu düzenlemeye göre 5 yıl içinde bir kişi ev almak için 100 bin TL biriktirse ve bu tutar alacağı konutun en az yüzde 25'ine denkse şahsa 15 bin lira (biriken paranın yüzde 15'i) destek verilecek. Eğer kişi 4 yılda yüz bin lira biriktirmişse o zaman kendisine 12 bin TL verilecek. Düzenlemenin teknik detaylarının önümüzdeki günlerde daha netleşmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı