CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 100 artırılmasından ve kuruma örtülü ödenek bağlanmasından sonra bütçenin yetmeyip bir kez daha artırılmasına ilişkin Maliye Bakanı'na yazılı soru önergesi verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Erdem, "Cumhurbaşkanlığı bütçesi Tayyip Erdoğan döneminde yüzde 100'e yakın artırılmış ve 397 milyon liraya çıkarılmıştır; ancak bu artışa rağmen ödenek tükenince Maliye Bakanlığı, Saray'ın 2015 yılı ödeneğini 148 milyon 902 bin lira artırarak 545 milyon 902 bin liraya çıkarmıştır." dedi. 

Erdem, cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Ülkemizde yaşayan insanların büyük bir bölümü açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşarken, memurlara yüzde 3,5, asgari ücrete yüzde 5 zam yapılırken, Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan ödeneklerin yüzde 100'den fazla artırılmasının gerekçesi nedir?

Cumhurbaşkanlığı'ndan başka bütçesi yüzde 100 artırılan başka bir kurum var mıdır? Diğer bakanlıkların bütçesinde ne kadarlık bir artış gerçekleştirilmiştir? 

Önceki cumhurbaşkanlarıyla karşılaştırıldığında, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde bütçede ne kadarlık bir artış söz konusudur? 

Önümüzdeki seçim döneminde Cumhurbaşkanlığı bütçesi kaç kere daha artırılacaktır? Seçim çalışmaları için Tayyip Erdoğan'a ayrıca özel uçak, zırhlı araç ve koruma ordusu tahsis edilecek midir? 

Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan bütçeyi karşılayabilmek için yeni vergiler çıkarılacak mıdır?

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kaç yeni vergi uygulamaya konulmuştur?"
CİHAN