Üniversite mezunu öğrencilerin diplomalarına ait bilgilerin bir sistemde toplanması çalışması birkaç yıldır devam ediyor.

Son olarak FETÖ/PDY darbe girişimi, sahte diplomakonularının gündeme gelmesi sonrasında bir çok işlem için de bu sistemin kullanılması uygulamasına geçildi.

Bazı üniversiteler eski mezun öğrencilerinin diploma bilgilerini sisteme işlemişlerken bazı üniversiteler henüz gerçekleştirmemişlerdir.

KPSS başvurularının alındığı ve sona ereceği bu günlerde adaylar ÖSYM sistemine girdiklerinde mezuniyet bilgileri görünmediğinden sorun yaşamaktadırlar.

Üniversitelerini aradıklarında muhatap dahi bulamamaktadırlar.

ÖSYM'nin bu durumu göz önüne alarak en azından bu dönemde de geçmişte olduğu diploma aslını görmek şartı ile başvuruları almaları ya da farklı bir yöntem belirlemeleri mağduriyetleri minimize edecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA DA AYNI SORUN

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusuna giden adaylar aynı sorunla karşılaşmaktadırlar. Başvuru alan Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yetkililer ile adaylar karşı karşıya kalmaktadırlar.

MEB yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Milli Eğitim yetkililerinin geçmişte olduğu gibi adayların diplomaları ile müracaat ettikleri taktirde başvurularının kabul edileceği bilgisini aldık.

MEZUNİYETİMİZİ NEREDEN SORGULAYACAĞIZ?

Mezuniyet bilgilerimizi sorgulamanın en kolay ve doğru yolu e-devlet şifresi ile sisteme girmekten geçiyor. Buraya girdiğimizde eğer diploma bilgilerimiz yok ise ya da eksik/yanlış bilgi var ise aynı sistem üzerinden başvuru yapıp bildirilebiliyor.

Maksut BALMUK
http://www.memurlar.net