Rıza Sarraf'ın tutuklu sanıklar arasında bulunduğu ve 27 Kasım'da ABD'nni New York kentinde başlaması beklenen davada, Sarraf'ın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul edebileceği belirtildi.

BBC Türkçe'nin New York Times'dan aktardığı habere göre, İran'a uygulanan yaptırımları ABD finans sistemini aldatıp yasa dışı yollarla delmekle suçlanan Rıza Sarraf'ın avukatları, müvekkillerinin savunması için gerekli olan kritik belgeleri mahkemeye sunmadı.

Davanın bir diğer tutuklu sanığı Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın Pazartesi günü mahkemeye ilettiği belgelerde "Rıza Sarraf Eylül ayından bu yana dava konusundaki hiçbir gelişmeye dahil olmadı" dediği aktarılıyor.

New York Times, Sarraf ve avukatlarının iddianameye eklenen yeni iddialar konusunda ek savunmalarını iletmek için Pazartesi gece yarısına kadar süreleri olduğunu, ancak savunma tarafının mahkemeye herhangi bir belge sunmadığını söylüyor.

Ay sonunda başlayacak olan dava için jüri seçimi konusunda da Sarraf'ın avukat ekibi olası jüri üyelerine seçim sürecinde iletilecek soruları da sunmadığı New York Times haberinde yer alan detaylar arasında.

New York Times, Sarraf'ın avukat ekibine liderlik yapan Benjamin Barfman'a görüş talebinde bulunduklarını ancak bir yanıt alamadıklarını söylüyor.