Time, kapağına bu sefer de Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi’yi taşırken, Mursi için “Ortadoğu’nun en önemli adamı” değerlendirmesinde bulundu. Dergi daha önce de Erdoğan’ı kapağına taşırken, “Erdoğan ülkesini bölgesel lider haline getirdi” yorumunda bulunmuştu.

ABD’nin ünlü dergisi Time, 10 Aralık’ta yayınlanacak olan sayısına, Mısır’ın ABD destekli çiçeği burnunda Devlet Başkanı Muhammed Mursi’yi kapağına taşıdı.

Bu sayısında Mursi ile yaptıkları röportajı yayınlayacak olan dergi, Mısır’ın çiçeği burnunda başkanı için “Ortadoğu’nun en önemli adamı” değerlendirmesinde bulundu.

mursi_time_kapak_0.jpg

İsrail-Hamas arasındaki ateşkesin sağlanması sürecinde Türkiye’den farklı olarak “etkin” bir şekilde devreye giren Mısır, bu hamlesiyle bölgedeki gelişmelerde “söz sahibi” olduğunu göstermiş oldu. Öte yandan sürece, İsrail’e terörist devlet diyerek “sert” bir çıkışla dahil olmak isteyen Erdoğan ise hamasi söylemlerin ötesine geçemedi.

Yine, İsrail Filistinlilerin üzerine bomba yağdırırken, Gazze’deki bir hastaneyi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da gördüğü yaralı Filistinliler karşısında gözyaşlarına boğulurken adeta elimizden yapacak başka bir şey gelmiyor demişti.

Sonuç olarak Mursi, ateşkese koyduğu katkılardan dolayı Obama’dan teşekkürü koparmayı başarırken, Erdoğan'sa İsrail’e yönelik “sert” çıkışından dolayı Obama’dan fırçayı yemişti.

time_erdogan_kapak_0.jpg

Time Erdoğan’ı da kapağına taşımıştı
Time dergisi, 2011 Kasım’ında daha Ortadoğu’da yıldızı sönmemişken Erdoğan’ı kapağına taşımıştı. "Erdoğan’ın yolu" başlığının atıldığı kapakta, “Erdoğan ülkesini bölgesel lider haline getirdi. Peki Türkiye örneği Arap ülkelerini de ‘kurtaracak’ mı?” sorusu yer almıştı. Time bu sayısında yaptığı kapak seçimiyle kendi sorduğu soruya da cevap vermiş oldu.

Başbakan o dönemde, Time’ın kapak seçimine ilişkin olarak, “Bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler herhalde" diyerek yarı şaka seçilen fotoğraftan memnuniyetsizliğini dile getirmiş olsa da Erdoğan’ın şimdiden bu günleri çok aradığını tahmin etmek zor değil.

(soL- Dış Haberler)