The Guardian, Erdoğan'ı diktatör olarak tanımladı ve seçimin adil olmayacağını yazdı.

The Guardian, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararının ardından ‘Adı konmamış diktatör Erdoğan tüm dizginleri ele almak istiyor’ başlıklı bir yazı yayınlandı.

"SİZ OY KULLANIRSINIZ BEN KAZANIRIM"

Gazetenin köşe yazarlarından Simon Tisdall imzalı yazıda Erdoğan şöyle tarif edildi: “Görünürde demokratik bir seçimin getireceği saygınlığa değer veren ama iş ciddiye binince seçim kaybetmeyi göze alamayan günümüz politikacılarından biri. Bu açıdan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el Sisi’den hiçbir farkı yok. Demokrasi anlayışları şu sloganla özetlenebilir: ‘Siz oy kullanırsınız, ben kazanırım.’“

Tisdall, ayrıca, “Erdoğan, uluslararası alanda itibar kaybetmesine rağmen 10 yıldan fazla süredir Türkiye’nin baskın siyasetçisi. Aynı zamanda kutuplaştırıcı bir lider” ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLERİ HAPTE ATTIRDI, BAĞIMSIZ MEDYAYI SİNDİRDİ"

Yazıda, Erdoğan ve AKP’nin seçimlerden mağlup çıkması ‘mümkün’ ancak ‘son derece düşük ihtimal’ olarak değerlendirildi. Bu bağlamda Erdoğan’ın, parti içinde kendine rakip olabilecek birini bırakmadığı, dahası 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana sistematik biçimde Kürt politikacıları ve gazetecileri hapse atıp onbinlerce memur, akademisyen, asker, polis ve yargı mensubunu inandırıcılıktan uzak ulusal güvenlik gerekçesiyle kovarak rakip güç odaklarını ve bağımsız medyayı sindirdiği hatırlatıldı.

http://www.abcgazetesi.com/the-guardian-yazdi-adi-konmamis-diktator-tum-dizginleri-ele-almak-istiyor-84785h.htm