Rusya Devlet Başkanı, "Türk yönetimi, uçağımızı düşürdü ve büyük bir hata yaptı. Dahası, korudukları kişiler de karadan pilotumuza ateş açtı. Bu askeri suç karşısında verdiğimiz yanıt, ihtiyatlı olmaktan da öteydi" dedi

'87 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM OLUŞACAK'

Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu'nda konuşan Rus lider, Türkiye'ye yönelik önlemlerin inşaat alanında yürürlükte olan anlaşmaları etkilemeyeceğini belirterek, Türkiye'ye inşaat sektöründe getirilen yaptırımların ardından Rusya'da 87 bin kişilik istihdam kontenjanının açılacağını kaydetti.

Putin'den Türk müteahhitlerle ilgili açıklama

Putin, şöyle konuştu: "Şu anda 300 Türk şirketinin Rusya'da sözleşmeleri bulunuyor. Bunların toplam tutarı yaklaşık 50 milyar dolar. Mevcut sözleşmeleri feshetmeme kararı aldık. Çünkü bu sadece Türk iktidarının eylemine verilmiş bir yanıt olmayacak, biz de bundan zarar görebiliriz. Ancak bundan sonra Türk şirketleriyle yeni anlaşma imzalamayacağız."

'DİKKATLİ AMA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

Rusya Devlet Başkanı'nın gündeminde Suriye'deki terörle mücadele çalışmaları da vardı. Putin, "Terörle mücadelede dikkatli ancak güçlü bir şekilde hareket edeceğiz. Verdiğiniz destek için sizlere ve gösterdikleri çabalar için Rus askerlerine teşekkür ediyorum" dedi.

(Kaynak: Sputnik)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr