AA’nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin’in resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bugün ülkenin sosyoekonomik sorunlarını ve Suriye krizi konusundaki uluslararası durumu ele almak üzere Ulusal Güvenlik Konseyi’ni topladığı bildirildi.

Toplantıya Başbakan Dimitriy Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Güvenlik Kurulu Sekreteri Nikolay Patruşev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Federal Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Milli Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov, Federal Meclis Başkanı Valentina Matviyenko ile Sergey Narışkin, Putin’in danışmanlarından Sergey İvanov ve kurul üyelerinden Raşid Nurgaliyev, Boris Grızlov’un katıldığı bildirildi.

Toplantıya ilişkin ayrıntılı açıklama yapılmadı.

Tansiyon hızla yükseliyor
Türkiye’nin Suriye’ye dönük ilan etmediği savaş için sınıra yığınak yapması ve bugün iki Türk uçağının bir Suriye askeri helikopterini takibe alması bölgede tansiyonu giderek yükseltiyor. Öte yandan, Moskova’dan kalkan Suriye uçağının Ankara’ya zorla indirilmesi, Rusya’ya “Esad’a desteği kes” mesajı olarak yorumlanırken, bundan sonra Rusya’nın nasıl bir yol haritası çizeceği Suriye’de işleyen süreç açısından kritik bir öneme sahip.