Fırat Haber Ajansı'nın(http://www.firatnews.com) haberine göre bugünki çatışmalarda 86 İŞİD'lı öldürüldü. 2 tank, 3’ü doçka monteli 5 araç imha edildi ,çok sayıda silaha el kondu, 8 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, 15 Eylül gününden bu yana Kobanê’ye saldıran IŞİD çetelerine karşı YPG güçlerinin büyük bir direnişle karşılık verdiği, çetelere ağır darbeler vurduğunu bildiriliyor.
Ajansın haberi şöyle:

rak ve Suriye rejimlerinden ele geçirdiği tank, çeşitli top ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların beşinci gününde de YPG savaşçılarının büyük bir direniş örneği sergilediklerini bildiren YPG Basın Merkezi, yaptığı açıklamada, “Kobanê ve çevresinde katliam yapmak isteyen çetelerin saldırdığı her köy ve alanda göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaktadır. Güçlerimiz, birçok cephede çetelerin ilerleyişini durdurmaya ve katliam riski altındaki halkımızı güvenlikli alanlara ulaştırmaya çalışmaktadır” dedi.

Açıklamada, Kobanê'nin batısında bulunan Zerik, Girê Zagros, Cibilferec, Derbazin, Boraz, Degirmen, Ewenê ve Qilhaydê, doğusunda bulunan Ebu Sirrê hattı ve Korik, Metînî, Îdaniyê, Bexdik ve Qilqilik köyleri, güneyinde bulunan Qerarîşk, Boxazê, Berxbatan, Torman, Qamçê, Kunaftar, Zerik, Üçkardeş, Çelebiyê, Piling, Xarbîstan, Goraniyê köyleriyle Gire Şehîd Xabur'da yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

Söz konusu bölgelerde YPG güçlerinin direnişi ve gerçekleştirdiği eylemler karşısında ilerlemekte zorlanan çetelerin ağır kayıplar verdiği kaydedilen açıklamada şöyle dendi:

“Tüm alanlarda yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde güçlerimizin tespit edebildiği 86 çete öldürülmüş, onlarca çete de yaralanmıştır. Bu çete cenazelerinden 7'si güçlerimizin denetimindedir. Çetelere ait 2 tank, 3'ü doçka monteli 5 araç ve 1 adet havan topu imha edilmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 2 adet M16, 1 adet havan topu ve 7 adet raxta el koymuştur.”

Açıklamanın devamında çatışmalarda 8 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiği belirtilerek, “Çete saldırıları karşısında büyük bir irade ve kararlılıkla savaşan, fedakarlık ve özveri örneği sergileyen 8 yoldaşımız bu çatışmalarda şehadete ulaşmıştır” dendi.
Söz konusu köy ve alanlardaki IŞİD saldırıları ile YPG güçlerinin saldırılar karşısındaki direnişinin tüm şiddetiyle devam ettiği bildirildi.