Mısır'ın Tahrir Meydanı'nda, geçtiğimiz seneki eylemler sırasında halkın üzerine develi çeteleri süren 24 eski rejim yetkilisinin aklanması üzerine solcu, seküler ve Arap milliyetçileri tarafından düzenlenen eyleme Müslüman Kardeşler ve Muhammed Mursi yanlıları saldırdı.

Ana gövdesini sol-Nasırcı Karama Partisi'nin lideri Hamdin Sabbahi ve destekleyenlerin oluşturduğu eylem, Cuma namazı sonrasında başladı. El Ahram'ın haberine göre, üç koldan Tahrir Meydanı'na giren kitleye saldıran Müslüman Kardeşler (MK) taraftarları, Sabbahi yanlıların hazırladığı platformu parçaladı ve "Kurucu Meclis" çağrısında bulunan bir pankartı yaktı. Eylemcilerin talepleri arasında Kurucu Meclis, herkesi kapsayan bir anayasa ve bağımsız yargılama bulunuyor.

"Hesap Verme Cuması" adıyla düzenlenen eyleme saldırının ardından, İslamcı grupla solcu-seküler gruplar arasında taşlı çatışmalar yaşandı. MK ve diğer İslamcı grupların da Tahrir'de "baltalı çetelerin" serbest bırakılmasını kınamak için aynı saate eylem koydukları söyleniyordu. Reuters'e konuşan bir Sabbahi taraftarı, İslamcıların kendilerini Tahrir'e sokmadıklarını iddia etti. Yine ajansın haberine göre, çatışmalarda 41 kişi yaralandı.



(soL - Dış Haberler)