ABD’nin eski dışişleri bakanlığı sözcüsü Jen Psaki’nin görevde olduğu 2013’teki bir brifinginde Washington ve Tahran’ın İran’ın nükleer programıyla ilgili gizli görüşmeler yaptığını itiraf ettiği bölümün video kaydından bilerek silindiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Bakanlık’ın arşivinde yer alan videoda Psaki’nin Washington ve Tahran’ın gizli görüşmeler yapıldığını itiraf ettiği bölümün teknik bir hata nedeniyle ortadan kaybolmayıp bilerek kesildiğini söyledi.



Psaki’nin Aralık 2013’teki brifingde yaptığı bu itiraf, Dışişleri Bakanlığı’nın basını o zamana kadar yanlış yönlendirdiği eleştirilerine sebep olmuştu. Videonun bu bölümünün arşivdeki kayıttan silindiğini ise mayıs ayında Fox News muhabiri James Rosen ortaya çıkarmıştı.

Telefondaki kişiyi tanımıyorum
Bu arada Kirby’nin verdiği bilgiye göre, Psaki’nin açıklamalarının bir bölümünü kayıttan silen video teknisyeni bu emri telefonla arayan bir kişiden aldığını ancak bu kişinin kim olduğunu hatırlamadığını söylüyor.
Artık Beyaz Saray İletişim Direktörü olan Psaki ise Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda emri verenin kendisi olmadığını söyledi.


Kaynak: Birgun.net