Damat düğün günü bakın ne yaptı!

Güzel kızlarıyla ünlü Ukrayna'da çalışan Alp Alparslan, nikahlandığı Deniz Kocaman'ı düğün günü terk etti. Soluğu Kiev'de aldı. Gelinliğini giyemeyen genç kadın ise dava açtı. Mahkeme, evliliğe 'Hayır' diyen damadı, 60 bin lira tazmniata mahkum etti...

Düğün günü eşini terk eden koca, 60 bin lira tazminat cezası aldı. İstanbul'da spor öğretmeni Deniz Kocaman (25), inşaat mühendisi Alp Alparslan'a (35) gönlünü kaptırdı. Kocaman, Ukrayna'da çalışan sevgilisiyle 3 yıl nişanlı kaldı. Evlilik kararı alan çift, 13 Temmuz 2011'de nikah kıydı. Düğün ise 16 Temmuz'da yapılacaktı.

YARGITAY AYARI
Eşiyle Ukrayna'ya gitmek için pasaport ve vize çıkartan Kocaman, düğün hazırlıklarını tamamladı. Gelin arabası bile kiralandı. Ancak Alp Alparslan, kına gecesinin ardından evine gitti ve eşini arayarak "Keşke nikahta 'Evet' demeseydim. Evlenmek istemiyorum. Düğüne gelmeyeceğim" dedi. Genç kadın, gelinlik giymesine saatlar kala duydukları karşısında şok oldu. Eşine aldığı aldığı uçak biletini iptal ettiren Alparslan, düğün günü Ukrayna'ya döndü. Eşine, "Hayatında mutluluklar" yazan bir e-posta gönderdi. Düğünü iptal edilen Deniz Kocaman ise 3 günlük eşine boşanma davası açtı. 25bin lira maddi 200 bin lira da manevi tazminat talep etti. Çifti boşayan mahkeme, Alparslan'ın 150 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Yargıtay,"150 bin lira fazla" deyince mahkeme tazminatı 100 bin lirayı düşürdü. Alparslan, bu karara da itiraz etti. Tarafların ekonomik durumlarını ve evliliğin süresini dikkate alan Yargıtay, 100 bin lirayı da fazla buldu. Yargıtayın ikinci kez bozma ilamına uyan mahkeme, davacı kadına bu kez 60 bin lira ödenmesine hükmetti. Yargıtay kararı onarsa, düğün günü terk edilmenin bedeli 60 bin lira olacak.

Ali OKTAY


http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/01/01/hayirsiz-damat-1420051505