Mahkeme, dünyaca ünlü rock grubu Led Zeppelin’in meşhur ‘Stairway to Heaven’ şarkısının çalıntı olmadığına hükmetti. Diken'de yer alan habere göre, Spirit grubunun son gitaristi Randy Wolfe’nin mirasçılarının avukatı Michael Skidmore, Led Zeppelin’in ‘Stairway to Heaven’ şarkısının gitar rifflerinin çalıntı olduğu iddiasıyla 2014 yılında grup üyeleri Robert Plant ve Jimmy Page hakkında dava açmıştı.

Bir hafta süren mahkemenin ardından mahkeme heyeti, grup üyelerinin‘Taurus’ şarkısından haberdar olduklarına ancak Led Zeppelin’in şarkısındaki gitar rifflerinin Spirit grubunun ‘Taurus’ şarkısındakilere benzemediğine hükmetti.

Zaten Page de Spirit grubunu hiç duymadığını ama ‘Taurus’ şarkısının bulunduğu albümün bir kopyasının kendisinde olduğunu mahkemede söyledi.

Dünyanın en iyi şarkılarından

Led Zeppelin’in 971 yılında çıkardığı ‘Led Zeppelin IV’ albümünde yer alan ‘Stairway to Heaven’ şarkısı, dünyada en çok dinlenen şarkılardan biri olmuştu ve Rolling Stone dergisi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın en iyi 500 şarkısı’ listesinde 31’inci sırada yer almıştı.


Kaynak: Birgun.net