Karayılan BBC'ye konuştu
2012-10-11 17:10:03
Yazdir
ANF 17:06 / 11 Ekim 2012 LONDRA - BBC’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Türk yetkililerinin İran ve Suriye’den yardım aldıkları yönündeki iddialarını yalanlayarak, “Bunlar aslı astarı olamayan masallar” dedi.


Karayılan, İran ve Suriye’den yardım aldıkları yönündeki iddialarla ilgili bir soruyu yanıtlarken, iddiaları yalanlayarak şöyle dedi:

"Bunlar aslı astarı olmayan masallar. Dışarıdan, Türk hükümetinden geliyor bu laflar. Davutoğlu ve Erdoğan bu hikayeyi yaymaya çalışıyor. Türk ve İran hükümetleri daha geçen yıl anlaşma imzalayıp bize saldırdılar. Ama Libya ve Suriye'deki değişimlerle oluşan ortamda, İran ile araları soğudu."

Murat Karayılan PKK’nin silah bırakmasına ilişkin bir soruya yanıtlarken ise "önce tüm sorulara yanıt veren bir plan olması gerektiğini" söyledi.

"Türkiye, Avrupa ve Amerika; PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Çözüm için silahlarınızı bırakıp Türkiye ile pazarlık yapmaya hazır mısınız?" sorusunu Karayılan şöyle yanıtladı: "AB ve ABD'ye mesajım şudur: Onlar Kürtlerin Orta Doğu'daki varlığını tanıyana ve Kürt sorunu çözülene dek bölgede barış, istikrar ve demokrasi gelişmez. Kürt halkı terörist değildir. Orta Doğu'daki Kürtler barış ve demokrasi istiyor."

Türk hükümetinin son aylarda bazı kentlerde meydana gelen patlamalardan PKK'yı sorumlu tuttuğunun hatırlatılması üzerine Karayılan "O patlamalar bizden kaynaklanmıyor. Ne zaman patlama olsa Türkiye, PKK'yı suçluyor. Kanıtları nerede?" sorusunu yöneltti. Karayılan bu patlamaların AKP'nin işine yaradığını belirterek, "Sivilleri hedef almadığımızı herkesin bilmesini istiyorum" dedi.