İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom’un Facebook, Twitter, LinkedIn ve YouTube hesapları hacklendi. Şalom’un bu web sitelerindeki sayfaları Filistin yanlısı görsel ve ifadelerle dolduruldu. Saldırıyı ZCompanyHackingCrew adlı bir hacker grubunun üstlendiği bildirildi.

ZCompanyHackingCrew, Şalom’un Facebook, Twitter, LinkedIn ve YouTube hesaplarının yanı sıra kişisel mail adresini de hacklediğini iddia etti. Grup, Şalom’un mail adresi vasıtasıyla pek çok belgeye ve Şalom’un iletişimde olduğu kişilerin listesine ulaşıldığını ifade etti.

youtube1.jpg

Hackerlar Şalom’un Facebook sayfasına “Özgür Filistin” yazılı bir kapak fotoğrafı yerleştirdi. Şalom’un hacklenen Twitter sayfasında ise “bu haksız savaş ve işgali” protesto etmeye çağıran paylaşımlar yer aldı. Filistinliler için “işgal edilmiş topraklarını korumaya çalışan masum insanlar” denilen paylaşımların tümü Şalom’un kendisi tarafından paylaşılmış gibi göründü.

Şalom’un sayfasında “Filistinlileri tamamen destekliyorum, Siyonist İsrail’i kınıyorum. Yeter artık! Barış istiyoruz!”, “Ortadoğu’da barışı sağlamanın tek yolu Filistin’in özgür olmasıdır!”, "Ortadoğu’da barış istiyoruz. Dünya İsrail’in yalanlarına karşı kör değil. Filistin’i bombalamaktan vazgeçin!” gibi paylaşımlar yer aldı.

twitter1.jpg

Şalom’un sayfası aracılığıyla tüm dünyayı İsrail ürünlerini protesto etmeye çağıran hackerlar, “Benjamin Netanyahu, Siyonist katil psikopatın tekidir!” şeklinde bir paylaşımda da bulundu.

Birkaç gün önce de Anonymous grubu, 5 bin İsrailli üst düzey yöneticinin kişisel bilgilerini sızdırmıştı. Anonymous, aralarında Kudüs Bankası (Bank of Jerusalem), İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Devlet Başkanlığı’nın da bulunduğu 700’ün üzerinde İsrail kaynaklı websitesini hacklemişti. Hacklenen sayfalardan bazılarına hala erişilemediği bildirildi.

İsrail Ekonomi Bakanı Yuval Steinitz, son yıllarda İsrail devlet kurumlarının websitelerine yapılan siber saldırıların sayısının 44 milyonu bulduğunu ifade etmişti.

(soL - Dış Haberler)