Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesine rağmen Hollanda'nın Rotterdam kentine kara yoluyla gidecek.

Daha önce Bakan Kaya'nın Hollanda’da katılacağı etkinlikler iptal edilmişti.

Polis yolu trafiğe kapattı

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

Reuters'ın Hollanda basınına dayandırdığı habere göre,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istenmeyen kişi ilan edildi, alıkonuldu ve Almanya sınırına götürülüyor.

Bölgede Olağanüstü Hal ilan edildi

Rotterdam Belediye Başkanı Olağanüstü Hal ilan etti, protestoların sona ermesini istedi.

BAKANIN ARACI DURDURULDU

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi. Bunun üzerine Türklerden oluşan bir grup bunu protesto etti. Bölgede mahalli sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın programını takip etmek üzere Rotterdam'a giden bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve ekibinin bulunduğu araçtakilere kimlik kontrolü yaptı.

BAKAN KAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Televizyon kanalına telefonla bağlanan Bakan Kaya, “Konsolosluğun 20 - 30 metre kadar yakınındayım.  Vatandaşlarımız ön tarafta bekliyorlar onların da yanına gitmemize izin verilmedi.

Gerçekten akıl almaz olaylar yaşanıyor Avrupa'da.  Biz buraya Türkiye'nin  öz evlatlarıyla buluşmaya geldik. Bu anti demokratik hareketlerin bizi durduracağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. İptaller olunca biz de karayolu ile geçtik buraya ama bizim konsolosluğa geçmemize izin verilmiyor.

 Yolda polisler arkadaşlarımızı durdurdular. Toplantı, seyahat hakkı.. Hollanda bu değerlerini gözden geçirmeli. Buradaki Avrupalı Türkler bizim vatandaşımız” dedi.

 
Hollanda, Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti

 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr