Batılı güçler, Türkiye dahil Ortadoğu’daki işbirlikçileri ve ana akım medya tarafından Suriye’de “özgürlük” mücadelesi veriyor denerek lanse edilen silahlı “muhalif” çetelerin sivillere, yaralı ve esir askerlere dönük gerçekleştirdiği katliamlar artmaya devam ediyor.

“Muhaliflerin” bu seferki hedefinde ise Filisin kökenli Suriye vatandaşı olan ünlü aktör Muhammed Rafeh vardı. İngiltere merkezli İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre, 30 yaşındaki Muhammed Rafeh, hükümet güçleri ile “muhalifler” arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtilen Şam’ın Barzeh semtinde Esad karşıtları tarafından kaçırılarak katledildi. Gözlemcinin söylediğine göre, Rafeh, devlete Esad karşıtları hakkında bilgi sağladığı gerekçesiyle öldürüldü.

Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, “Oğlum soğukkanlı bir şekilde öldürüldü” diyen Baba Ahmed Rafeh, oğlunun baş, boyun ve omuz kısımlarında kurşun yaralarının yer aldığını belirtti. Russia Today’e yaptığı açıklamada ise, oğlunun “ülkesine aşık” bir vatansever olduğunu söyleyen Rafeh, “O bütün hayatını insanlara yardım etmeye adayan ve herkese saygıyla yaklaşan bir insandı” diyerek sözlerine devam ediyor.

Rafeh, Suriye Televizyonu’nda yayınlanan birkaç dizide rol aldı, ancak Arap dünyasında tanınan bir figür haline gelmesi, 1930’larda Fransız sömürge yönetimi altında Şam’daki hayatı anlatan ‘Bab al-Hara’ isimli TV programındaki rolü sayesinde oldu.

“Suriyeli sanatçıların kara listesi”
AP'nin haberine göre, Muhammed Rafeh’in öldürülmesi, “muhaliflerin” Beşar Esad’ı destekleyen aktörlerin cezalandırılması için sosyal medya üzerinden başlattıkları bir kampanya sonrasına denk geliyor.

“Suriyeli sanatçıların kara listesi”(The blacklist of Syrian artists’) başlıklı Facebook sayfasında “sadece Esad” yazılı bir duvarın yanında dururkenki bir fotoğrafı bulunan Rafeh ile ilgili şu ifade yer alıyor: “Muhammed Raef, bir Shabiha grubunun komutanı."

Sayfada ayrıca, “muhalefet” tarafından idam cezasına çarptırılmış sanatçıların, mühendislerin, doktorların ve pilotların yer aldığı bir isim listesi yer alıyor.

(soL- Dış Haberler)