İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, İsrail Hava Kuvvetleri'nin 4 çocuğun üzerine bomba atan pilotların, hedefin 'çocuk olduğunu tespit edemedikleri'ni savunurken, "Çocukların militanlar tarafından özel olarak kullanıldığını düşündüler" iddiasında bulundu. 

Lerner, "Soruşturma sonuçlarını tekrar gözden geçirdikten sonra askeri yargıç saldırının İsrail'in kendi iç hukukuna ve uluslararası yasalara uygun olduğuna hükmetmiştir" açıklamasını yaptı. 

İsrail savaş uçaklarından atılan bombalar, 17 Temmuz günü Gazze kıyısında, gazetecilerin bulunduğu bir otelin hemen yakınlarındaki sahilde top oynayan çocukları vurmuş, dört çocuk hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a seslenerek, Filistinli çocukların İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili ne düşündüğünü merak ettiğini söyledi. Ebu Zuhri, "Sayın Ban Ki-moon, sahilde oyun oynayan çocukların öldürülmesi savaş suçu değil midir?" tepkisini göstermişti. 

İsrail'in bu kararının ardından saldırı sırasında Gazze'de bulunan gazetecilerden de Twitter üzerinden İsrail'e tepki yağdı. 


Al Jazeera Türk