PARİS (AA) - Fransa'da mahkeme, çocuklarına çikolatalı fındık kreması markası "Nutella" ve Fransızca çilek anlamına gelen "Fraise" isimlerini vermek isteyen 2 ayrı aileye izin vermedi.

Fransız La Voix du Nord gazetesinin haberine göre, ülkenin kuzeyinde yer alan Valenciennes kentinde mahkeme, çocuklarına Nutella ve Fraise isimlerini vermek isteyen 2 ailenin talebini, çocukların ilerideki yaşamını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme, Nutella ismi talebinin Ella, Fraise ismi talebinin ise Fraisine olmasına hükmetti.

Nüfus memuru, 24 Eylül 2014'te doğan kızlarına Nutella ismini vermek isteyen ailenin talebini, "ismin çocuğun yararına olmayacağı" gerekçesiyle reddetmiş ve olay mahkemeye intikal etmişti.

Yine Valenciennes'den başka bir aile de 17 Ekim 2014'te doğan kızlarına Fransızca çilek anlamına gelen Fraise ismini vermek istemiş ancak yine yargı engeline takılmıştı.

Davada hazır bulunan Fraisine'in ailesi, kızlarına daha önce kimsenin kullanmadığı orijinal bir isim vermek istedikleri için, Fraise isminde karar kıldıklarını açıkladı. Ella'nın ailesi ise duruşmaya katılmadı.

Fransa Medeni Kanunu'na göre aileler çocuklarına diledikleri ismi verebiliyor ancak mahkemenin verilen ismin çocuğun yaşamını olumsuz etkileyeceğine hükmetmesi durumunda mahkeme çocuğun ismini değiştirilebiliyor.

AA