Al Jazeera'den Didem Özel Tümer edindiği bilgiye göre Başbakan milletvekilleriyle buluşmasının son bölümünde ABD Başkanı Barak Obama ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Erdoğan kendisine sorulan bir soruya cevap verirken, Obama ile görüşmesinde internette yayınlanan ses kayıtlarının gündeme geldiğini söyledi.

Erdoğan milletvekillerine, Obama'nın ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen'in telefon konuşmalarının yayınlanması konusunda "Bizim iç işlerimize karışıyorsunuz" dediğini anlattı. Erdoğan, kendisinin de bunun üzerine ABD Başkanı Obama'ya "Bizim içişlerimize karışan zâtı da siz misafir ediyorsunuz" dediğini aktardı.
Erdoğan'ın ayrıca milletvekillerine "Merak etmeyin, mutabakata vardık" dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği telefon görüşmesi 20 Şubat Perşembe günü yapıldı. Başbakanlık, Erdoğan'ın Obama'yı aradığını, iki liderin, ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ilişkileri ele aldıklarını duyurdu.

'Tedbir alınmalı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine 7 bin kişinin dinlendiği iddiasını anlatarak, "Beni ve Cumhurbaşkanı'nı dinleyen bir yapı sözkonusu. Bu bile MİT Yasası'nın ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyan bir durum" dedi.

Erdoğan'ın yasa dışı dinlemelerin devletin güvenliği ile ilgili olduğunu belirterek, tedbir alınması gerektiğini söylediği de belirtiliyor.

'Buradaysa gelsin'
Kahvaltıda gündeme gelen bir başka konu da Başbakan'ın ofisine yasadışı dinleme için yerleştirilen böceklerdi. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ böcekleri koruma ekibinden iki kişinin yerleştirdiğinin ve bunların yurtdışına kaçtıklarının tespit edildiğini açıklamıştı.
Başbakan'ın kahvaltıda bu kişilerden birinin Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın bir yayın kuruluşunda "Kaçmadım Ankara'dayım" diye açıklama yaptığını belirterek, "Buradaysa gelsin. Burada değil, yurtdışında olduğunu biliyoruz" dediği ifade edildi.